Нацполіція розпочала другу фазу спецоперації у справі про корупцію у футболі

Нацполіція розпочала другу фазу спецоперації у справі про корупцію у футболі

Поліція проводить одночасно 30 санкціонованих обшуків

У вівторок, 26 червня, оперативники Департаменту захисту економіки, слідчі Головного слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва Генпрокуратури проводять процесуальні заходи в 11-ти регіонах України.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Зранку правоохоронці розпочали проведення другого етапу масштабної спецоперації по боротьбі з корупцією в українському футболі.

30 санкціонованих обшуків одночасно проходять у м. Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Одеській, Сумській, Львівській, Харківській, Миколаївській і Чернігівській областях.

Слідчі дії здійснюються в організаторів договірних матчів, колишніх і чинних футболістів, а також інших осіб, задіяних у злочинних схемах.

Досудове розслідування проводиться за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) та ч.1 ст. 369-3 (протиправний вплив на результати офіційних спортивних змагань) Кримінального кодексу України.

«На даний час заходи тривають», - йдеться у повідомленні, яке опубліковане на офіційному сайті Нацполіції.

Зазначається, що масштабна спецоперація, спрямована на виявлення осіб, причетних до організації «замовних» футбольних матчів, тривала більше року.

Було задокументовано протиправну діяльність п’яти злочинних груп та 35 футбольних клубів, які були задіяні у корупційних «схемах» та причетні до вчинення злочинів більше ніж у 50 епізодах.

Раніше, у травні, повідомлялося, що поліція викрила п'ять злочинних груп, які організовували договірні матчі.

Читайте також: Футбол та корупція. Навіщо Києву скандал напередодні фіналу Ліги чемпіонів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: