Назустріч Олімпіаді у Парижі. Беленюк оцінив, чи достатньо коштів на підготовку спортсменів

Назустріч Олімпіаді у Парижі. Беленюк оцінив, чи достатньо коштів на підготовку спортсменів
Хазяйка наступної Олімпіади Франція виділяє транш для підготовки української збірної
фото з відкритих джерел

На наступний рік на спорт закладено десь 7,5 млрд грн. Удвічі більше, ніж у 2023-му

Закладені в державному бюджеті витрати на наступний олімпійський рік у поєднанні з допомогою партнерів дозволять задовольнити потреби українських спортсменів перед Олімпійськими іграми 2024 року. Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому» висловив український олімпійський чемпіон попередньої літньої Олімпіади в Токіо та нардеп від «Слуги народу» Жан Беленюк.

Спортсмен нагадав, що на наступний рік на спортивну сферу закладено приблизно 7,5 млрд грн. «2023 році бюджет був удвічі меншим (3,6 млрд грн.), хоча треба зважати і на інфляцію, і на те, що було зовсім не до спорту, і що активна підготовка до Олімпійських та Паралімпійських ігор має відбуватися зараз, тому бюджет на 2024 рік некоректно порівнювати з попереднім», – пояснив Беленюк.

Беленюк висловив сподівання, що всі базові потреби українських спортсменів будуть задоволені, і наша збірна команда буде представлена на Олімпійських іграх.

«І дуже дякую багатьом нашим країнам-партнерам і федераціям, які солідарні з Україною та розуміють, в якому ми становищі перебуваємо і надають багато цінної допомоги, зокрема, для підготовки наших спортсменів. Це було і на початку повномасштабного вторгнення, коли вони надавали свої спортивні об’єкти та інфраструктуру, щоб наші спортсмени там мали змогу тренуватися, так продовжується і наразі. Я чув, що хазяйка наступної Олімпіади Франція виділяє певний транш для підготовки української збірної. Думаю, буде ще багато донорських вливань, щоб українці мали змогу нормально підійти до підготовки», – сказав олімпійський чемпіон.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський підписав закон про Державний бюджет України на 2024 рік.

До слова, росіян та білорусів допустили до Олімпіади, а ось чи поїде туди українська збірна – наразі невідомо.

Читайте також: Жан Беленюк: Росіяни будуть використовувати Олімпіаду. Тому нам треба їхати

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: