«Початковий шок минув. Я боротимуся». Видатного тренера вразила важка недуга

«Початковий шок минув. Я боротимуся». Видатного тренера вразила важка недуга
Девід Блатт не збирається опускати руки
Sportbox

Девідові Блатту зараз 61

Головний тренер грецького баскетбольного клубу «Олімпіакос» Девід Блатт публічно заявив про проблеми зі здоров'ям. Як повідомив тренер в своєму відкритому листі, у нього діагностовано первинно-прогресуючий розсіяний склероз (ППРС).

Хворобу в 60-річного фахівця виявили в минулому сезоні за допомогою команди медиків «Олімпіакоса». Сам Блатт залишиться головним тренером грецької команди в наступному сезоні, хоча визнає, що хвороба позначиться і вже позначилася на його ментальній і фізичній активності.

Повний текст листа тренера:

«Іноді життя кидає в тебе речі, які не мають чіткого пояснення. У ці моменти ти повинен робити речі, які перевіряють тебе на стійкість характеру.

Кілька місяців тому у мене діагностували первинно-прогресуючий розсіяний склероз (ППРС). Це захворювання має багато різних форм, які по-різному проявляються у різних людей. Це аутоімунне захворювання, яке різними шляхами змінює твою життя і нагоду виконувати свої базові функції тими способами, які завжди здавалися нормальними.

Коли я відійшов від початкового шоку і болю розуміння того, як це буде і як зміниться моє життя найближчим часом, я вирішив, що не збираюся здаватися. Я збираюся адаптуватися і звикнути до нового способу життя, знайти варіанти, щоб продовжити жити як нормальна людина. Зрозуміло, в межах можливого. Перше, що я зробив, я повернувся до своєї баскетбольної тренерськї філософії про вирішення проблем і подолання труднощів. Вона має три етапи: 1) що за проблема? 2) чому це сталося? 3) як ми можемо це виправити?

Отже, проблема – це ППРС, що в моєму випадку і в моєму віці найперше означає ослаблення ніг, зростання втоми і зменшення сили. Я виконую спеціальну програму щодо посилення м'язів ніг, вправи на баланс – плавання, водні тренування, що допомагають поліпшити загальний стан тіла і допомогти м'язовй стійкості. Я намагаюся бути активним, щоб не дати м'язам атрофуватися. Я намагаюся змусити себе робити якісь речі, які дуже легкі для більшості, але тепер забирають у мене багато часу. Я працюю. Я намагаюся втриматися в ритмі і прошу у себе більше, ніж раніше».

Первинно-прогресуючий розсіяний склерез — інвалідизуюча форма поширеного нейродегенеративного запального захворювання, котре відоме як розсіяний склероз. Ця форма розсіяного склерозу дуже важко піддається лікуванню і навіть уповільнити її розвиток, як і передбачити, які саме органи будуть вражені наступними, дуже важко. До недавніх пір лікування первинно-прогресуючого розсіяного склерозу базувалось на аутоімунній характеристиці цього захворювання з призначенням імунотропних засобів. Основні зусилля в підтримуючій терапії ППРС спрямовані на зниження гостроти запального процесу та уповільнення темпів інвалідизації, підвищення функціональної активності та поліпшення якості життя пацієнтів з цією формою захворювання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: