Помер колишній футболіст збірної Франції, який 39 років провів у комі

Помер колишній футболіст збірної Франції, який 39 років провів у комі
Жан-П'єр Адамс постраждав через помилку лікаря
Фото з відкритих джерел

Жан-П'єр Адамс перебував у вегетативному стані через помилку лікаря

Колишній футболіст збірної Франції Жан-П'єр Адамс, який перебував у вегетативному стані з 1982 року, помер 6 вересня у віці 73 років. Про його смерть повідомив клуб «Парі Сен-Жермен», за який раніше виступав спортсмен.

Виходець із Сенегалу Жан-П'єр Адамс у складі «Німа» та «Ніцци» двічі ставав срібним призером чемпіонату Франції. У складі збірної Франції з футболу Адамс провів 22 матчі з 1972 по 1976 рік.

17 березня 1982 роки йому робили операцію під наркозом в одній із лікарень Ліона, після чого він впав у кому. У той день, як пише BBC News, багато співробітників лікарні оголосили страйк, а лікар-анестезіолог, крім Адамса, доглядав ще за сімома пацієнтами. Адамс перебував під наглядом стажиста, який пізніше визнав, що не впорався з поставленим завданням.

Під час операції футболіст переніс зупинку серця, а його мозок отримав ушкодження. Після невдалої операції Жан-П'єр Адамс провів 15 місяців у лікарні, після чого за ним у Німі доглядала його дружина Бернадетт. Тільки в середині 1990-х років анестезіолог і стажист понесли покарання – їх засудили до місяця умовного терміну та штрафу, рівному 750 євро.

Іменем Жан-П'єра Адамса названі стадіони в декількох французьких муніципалітетах: Коркійруа, Катійон-сюр-Самбр і Даммарі-ле-Ліс.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: