Українка розридалася через відсутність тренера на Олімпіаді. Беленюк пояснив ситуацію

Українка розридалася через відсутність тренера на Олімпіаді. Беленюк пояснив ситуацію
Марина Килипко вважає, що стрибнути вище їй завадила відсутність тренера
Фото з відкритих джерел

Марина Килипко зайняла п’яте місце у стрибках з жердиною

Українка Марина Килипко стала п’ятою на Олімпіаді-2020 в Токіо. Це найкращий результат стрибунки з жердиною в кар’єрі. Після виступу легкоатлетка була дуже розчарована та заплакана. Виявилось, що вона виступала зовсім одна у секторі та без тренера.

«Підготовка йшла добре, але єдине, я вважаю, повинен бути тренер. Тому що це стрибки з жердиною. Чому тут немає тренера, я так ні від кого і не почула. Мене годували «завтраками», але в підсумку мого тренера на Олімпіаді немає. Чому так відбувається в нашій країні, я не розумію. Мені ніхто нічого не пояснив», – сказала Килипко в інтерв'ю UA:Перший.

Ситуацію пояснив переможець Олімпіади Жан Беленюк. Він також постраждав через те, що його наставник бігав від Парвіза Насібова до нього.

«Це однозначно неправильно, тому що спортсмен повинен бути з тренером. Знаю про існування квоти з приводу кількості тренерів і вона не зовсім адекватна: на двох спортсменів лише один тренер, —сказав Беленюк. – У нас також так було. Тренер був на сутичці Парвіза, я вже виходжу на килим, бо щільний графік. І він ледве встигає все зробити, щоб прийти, взяти необхідні речі і вийти зі мною на килим. Я просив, щоб інші тренери з вільної боротьби підстрахували».

Збірна України здобула на Олімпіаді чотирнадцять медалей. В загальнокомандному заліку вона перебуває на 40-му місці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: