Українська зірка волейбольної «Перуджі»: Невже треба дочекатися, щоб за добу вмирало 400-500 людей?

Українська зірка волейбольної «Перуджі»: Невже треба дочекатися, щоб за добу вмирало 400-500 людей?
Олег Плотницький розраховує, що українці не повторять італійських помилок
Фото із соцмереж

Олег Плотницький закликає співвітчизників бути мудрими

Капітан збірної України з волейболу Олег Плотницький, який виступає за найсильнішу італійську команду «Перуджу», закликав українців бути відповідальними і притримуватися всіх вимог карантину, щоб вберегти нашу країну від тих наслідків пандемії коронавірусу, які спіткали Італію.  

«Слідкую за новинами щодня, відколи ця хвороба дійшла до нашої з вами країни і бачу, що більшість українців до цього поставилися вірусу не досить серйозно, - написав Олег у себе в «Фейсбуку». - Ви продовжуєте гуляти у парках – з дітьми або без них, їздити на роботи, створювати величезні черги у банках та на зупинках.

Так само було і тут, у Італії перших два тижні. Люди не надавали цій хворобі жодного значення, всі думали, що це дуже швидко закінчиться. Ходили у ресторани та кафе, гуляли у парках або просто по місту, їздили на роботу. Але виявилося, що цей вірус не швидко закінчився, як усі думали, а стрімко розповсюджувався по всій країні, із регіону в регіон. І ось після того, як всю країну перекрили, ввели карантин, не залишилося жодного регіону, де б не знайшли хоч одного хворого, коли в лікарнях уже бракувало місць, ось тоді люди зрозуміли що це реальна небезпека для всієї країни і почали притримуватися правил карантину.

Коли за якихось 10-14 днів кількість хворих зросла із сотень до тисяч.

Невже ми, українці, хочемо наступити на ті ж граблі? Невже нам бракує реального прикладу, для того, щоб зрозуміти, що наше життя або життя близьких нам людей дорожче за роботу, прогулянку чи просто вештання по місту або ж потреба сплати за комуналку! Чи все ж ми дочекаємося того дня, коли за добу буде вмирати по 400-500 людей, а заражатимуться тисячі? Тоді зрозуміємо, що не влада винна у всьому, а тільки ми, ті, хто не прислухався до порад.

Невже так складно посидіти вдома два-три тижні, перечекати, приділити більше уваги дітям, відпочити, добряче поспати або ж використати час для того, що ви хотіли би зробити у дома, але через роботу не могли? Прошу поставитися до цієї ситуації серйозно та з відповідальністю.

Залишайтеся удома. Виходьте на вулицю, тільки для того щоб:

- купити їжі;

- прогулятися максимум хвилин 15-20 і то біля будинку, бажано не із друзями чи компанією;

- сходити до аптеки.

І все! Зрозумійте, цим ми можемо хоч трохи призупинити розповсюдження цього вірусу та в рази зменшити кількість заражених та смертей.

Давайте робити так, щоб не було запізно, як в Італії чи Китаї. Щоб літо ми провели не на карантині.

Я вірю в нашу єдність і впевнений, що ми подолаємо цей вірус завдяки нашій єдності».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: