Знаменита тенісистка зникла після заяви про домагання віцепрем’єра Китаю

Знаменита тенісистка зникла після заяви про домагання віцепрем’єра Китаю
Пен Шуай два тижні не виходить на зв'язок
фото з відкритих джерел

Пен Шуай не виходить на зв’язок більше двох тижнів

Одна з найсильніших тенісисток світу в парному розряді Пен Шуай не виходить на зв'язок більше двох тижнів. Зникнення переможниці двох турнірів «Великого шлема» сталося після того, як Шуай розповіла у китайській соцмережі Weibo про домагання колишнього віце-прем'єра країни Чжана Гаолі.

Повідомлення було видалено приблизно через 20 хвилин після того, як воно було вперше показано на сайті.

У день гучної заяви спортсменки слово «теніс» (wangqiu) було заборонено Weibo. Пошукові запити на ім'я Пен Шуай і Чжан Гаолі заблоковані в соціальній мережі та пошуковій системі Baidu.

59-та ракетка світу француженка Алізе Корне у своєму «твіттері» запустила хештег, пов'язаний із китайською тенісисткою #WhereIsPengShuai.

«Не мовчатимемо. Де Пен Шуай?» – написала Алізі Корне.

Її підтримав ще один французький тенісист Ніколя Маю.

«WTA зробила дуже велику ставку на Китай, але зараз настав час забути про гроші і проявити трохи сміливості, щоб почати масштабну кампанію на захист Пен Шуай», – говорить підпис, який тенісист ретвітнув до себе на сторінку.

З заявою виступила Всесвітня тенісна асоціація.

«Ми вкрай стурбовані подіями, пов'язаними з Пен Шуай. Наша організація завжди дотримуватиметься принципів рівності можливостей і поваги. Як будь-яка жінка, Пен Шуай має бути почутою. До звинувачень, які вона висунула, потрібно поставитися дуже серйозно. Ми вдячні їй за сміливість. Ми очікуємо, що ця ситуація буде розглянута максимально ретельно, прозоро, справедливо та без цензури. Наш головний пріоритет – здоров'я та безпека спортсменок. Дуже сподіваємося, що справедливість у підсумку переможе, – говориться в заяві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: