«Хімік» гримнув дверима у Кубку Європи, здобувши першу перемогу у груповому етапі

«Хімік» гримнув дверима у Кубку Європи, здобувши першу перемогу у груповому етапі

Сталося це у домашньому поєдинку шостого туру проти бельгійського «Монса»

У середу, 6 грудня, «Хімік» завершував виступи у груповому етапі Кубку Європи ФІБА сезону-2017/18. До цього южненці п’ять разів поспіль залишали майданчик переможеними. Й у домашньому матчі з бельгійським «Монсом» віце-чемпіони України мали шанс гримнути дверима, нарешті записавши у свій актив звитягу.

Як розповів головний тренер «Хіміка» Віталій Степановський, команда дуже хотіла закінчити виступ у єврокубках на позитивній ноті. Крім того, українські баскетболісти могли поставити підніжку бельгійцям, яким потрібна була перемога, аби забронювати собі місце у наступному раунді та не спостерігати, як у паралельній зустрічі грають суперники по групі.

Господарі виграли вкидання і повели у рахунку зусиллями Павлова. Та гості зрівняли цифри на табло, а у наступній своїй атаці повели – Грін закинув з-за дуги. Не реалізувавши кілька кидків, «зелено-білі» опинилися у ролі наздоганяючих. Втім, до цього вже довелося звикнути, якщо пригадати увесь груповий етап. Провальний етап, який і команда, і тренери повинні якнайшвидше забути, отримати досвід від таких поразок і працювати далі над досягненням більш позитивного результату.

До першої регламентованої перерви «Монсу» вдалося збільшити свою перевагу до семи очок – 21:14. І нечисленні глядачі на трибунах почали, напевне, сумніватися у підсумковому успіху своїх улюбленців. Зауважимо, що і підтримка у «Хіміка» у цьому поєдинку була далеко не такою активною та гучною, як зазвичай.

Друга чверть принесла ще більше розчарування прихильникам «Хіміка». Баскетболісти з України невдало атакували з-під кошика. Здавалося, що м’яч залетить, але чи не кожного разу бракувало якогось сантиметру. Натомість, у бельгійців залітало ледь не все. І неважливо було, на які кидки наважувалися гравці цієї команди. За дві з половиною хвилини до завершення першої половини поєдинку «Монс» мав перевагу «+18». І якби не триочковий від Марченка та точний кидок Колтера із сиреною, то господарі програвали б взагалі із ганебним рахунком. А так – 25:40, що, втім, нічого позитивного «зелено-білим» не обіцяло.

image_03

Однак, «Хімік» надзвичайно вдало розпочав третю чверть. Мальчевський влучив усі штрафні після того, як з фолом заблокували його триочкову спробу. А потім за справу взялися Сидоров і Павлов, які були точними з-за дуги. Згодом Павлов записав собі в актив ще два бали, і таким чином господарі за три хвилини набрали 11 пунктів, скоротивши відставання до 36:44.

І ось у цей момент пані Фортуна нарешті повернулася обличчям до «Хіміка». Сидоров і Петров продовжили бомбардувати кільце гостей. А ті, у свою чергу, ще й втрачали м’яч у простих ситуаціях при переході в атаки. Спортивна злість южненців просто зашкалювала, вони боролися у кожному епізоді. І після чергового триочкового (цього разу у виконанні Мальчевського) господарі вдруге у поєдинку вийшли вперед – 46:45. Було важко повірити власним очам, що «Хімік» виграв 5-хвилинку з рахунком 21:5!

«Монс» на певний час вирівняв гру та зрівняв рахунок, проте Марченко реалізованим «енд-ваном», а згодом і Петров, який влучив один з двох штрафних, довели перевагу господарів до «+5» – 53:48. У цей момент подумалося, що ті глядачі, які вирішили не вмикати трансляцію другої половини зустрічі, пошкодували про це. І хоча гості скоротили відставання за той час, що залишався до перерви між чвертями, саме українці вийшли на останній відтинок фаворитами – 53:51.

А Марченко своїм влучним триочковим на старті завершальної 10-хвилинки лише це підтвердив. Щоправда, фактично відразу бельгійцям вдалося скоротити цифри на табло до мінімуму. Надалі команди обмінялися «енд-ванами». Розрив у рахунку варіювався від одного до трьох очок, поки не взяв на себе ініціативу Колтер – і його дальній кидок виявився точним. 64:58 – «+6» – ця перевага була найбільшою для української команди у матчі на той момент.

Але знову «Монсу» вдалося скоротити відставання фактично до мінімуму, після чого Сидоров важким триочковим повернув комфортну перевагу. А влучання з-за дуги від Колтера та Еріенса, здавалося, зняли всі питання про переможця зустрічі – 75:66.

Та все ж на останніх хвилинах і секундах прихильникам «Хіміка» ще довелося серйозно переживати за підсумковий рахунок. Суперники кілька разів наближалися на відстань одного очка, але кожного разу їм не вдавалося зрівняти цифри на табло спробами зі штрафної лінії. Натомість, у баскетболістів з Южного було все гаразд із нервами, і вони таки зуміли гримнути дверима, здобувши першу перемогу у цьогорічному груповому етапі. Але з останнього місця «Хімік» нікуди не піднявся. Щодо «Монса», то ця поразка їх не засмутила, адже вони у підсумку фінішували другими, випередивши «Приштину».

image1_02

Кубок Європи FIBA з баскетболу

Матч 6-го туру

«Хімік» (Южне, Україна) – «Монс» (Бельгія) – 78:75 (14:21, 11:19, 28:11, 25:24)

«Хімік»: Колтер - 16, Мальчевський - 14 + 6 підбирань, Петров - 11 + 10 підбирань + 7 передач, Сидоров - 10, Марченко - 9, Павлов - 9, Еріенс - 5 + 5 підбирань, Антипов - 4, Лав.

Підсумкове становище у групі:

34_04

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: