Ліга Європи. «Ренн» - «Динамо» - 1:2. Валідольний, але успішний вечір для киян

Ліга Європи. «Ренн» - «Динамо» - 1:2. Валідольний, але успішний вечір для киян
Фото: ФК «Динамо»

«Динамо», як і «Ворскла», здобуло першу та мінімальну перемогу у нинішній Лізі Європи

«Динамо» потрапило у серйозну психологічну й ігрову яму на єврокубковій арені в останні місяці. Виліт з Ліги чемпіонів, а потім дві втрачені перемоги на груповому етапі Ліги Європи зробили з «біло-синіх» далеко не фаворита того квартету, куди вони потрапили. При цьому, перед стартом даного етапу змагань усі вважали, що підопічні Олександра Хацкевича спокійно займуть перше місце.

Команди розпочали матч надзвичайно активно. «Ренн» уже на першій хвилині заробив кутовий, після якого небезпечно пробив Желен. Пощастило, що м’яч пролетів повз ворота. У відповідь Морозюк з лінії воротарського майданчика примудрився поцілити у поперечку. Не пройшло і хвилини, як Да Сілва пробив головою після ще одного навісу від кутового прапорця. На щастя цього разу, що м’яч полетів точно у Бойка, і Денис з другої спроби зафіксував «круглого».

Такий футбол «динамівцям» точно не був потрібен, і команді не варто було погоджуватися на умови господарів. Добре, що Хацкевичу вдалося докричатися до футболістів, і ті заграли спокійно, заволодівши ініціативою. Не можна сказати, що кияни повністю мали перевагу, але саме у такому темпі завдяки досвіду вони і повинні були діяти.

Власне, плоди від такої тактики «Динамо» отримало доволі швидко. Буяльський отримав пас на правому фланзі, побачив вільного Гармаша у центрі поля перед штрафним майданчиком і віддав точну передачу. І далі вже проблеми Дениса, що він не зміг влучити по м’ячу. Однак це зіграло на руку саме гостям, адже далі набіг Кендзьора, який і завдав настільки потужного та точного удару з 30-ти метрів (а то і більше), що зреагувати у воротаря французької команди взагалі не було шансів. І гол Томаша точно тепер претендуватиме на звання найкращого удару тижня.

Загалом, «біло-сині» діяли дуже впевнено. Єдиний момент, який не міг подобатися, – те, що футболісти українського клубу багато фолити. Особливо відзначався Гармаш, який з перших хвилин виглядав знервованим. І Денис награв на картку ще у першому таймі. Аналогічно і Миколенко із Шепелєвим. І це все, звичайно ж, позначилося на командних діях і настроях.

Нервозність передалася і воротарю. На 41-й хвилині Бойко не зумів упоратися з достатньо простим ударом Греньє зі штрафного. Футболіст «Ренна» пробив на силу по центру, а Денис невдало склався і попустив м'яч під рукою... І команди пішли на перерву за нічийного рахунку, хоча «Динамо» зобов'язане було вигравати перші 45 хвилин.

dqyfrkgwwaegkoo

Фото ФК «Динамо»

У другому таймі обом командам потрібно було починати все спочатку. Цього разу «Динамо» впевненіше провело стартові хвилини тайму. Саме гості тримали м’яч і намагалися організувати комбінаційні атаки. «Ренн» же нічого не мав проти такого перебігу подій, перейшовши на гру на контратаках.

І ці контратаки час від часу були небезпечнішими, ніж позиційні спроби киян. А ближче до середини другого тайму господарі перехопили ініціативу. В той час, як у «біло-синіх» зникла гострота попереду. У певний момент навіть подумалося, що і нічийний підсумок буде плюсом для «Динамо», адже «Ренн» іноді якось аж занадто легко доходив до штрафної гостей. Абсолютно випадав з гри Гармаш, якого на 68-й хвилині замінив Сидорчук.

Та, як виявилося, підвів команду не Гармаш, а Шепелєв. На 85-й хвилині Володимир у непотрібному епізоді рукою притримав візаві (який біг у бік власних воріт, а не в атаку) у центрі поля, за що негайно отримав жовту картку, після чого і червону. Таким вчинком Шепелєв поставив «Динамо» у дуже скрутне становище...

Але кияни героїчно вийшли з цієї скрути! Буквально за кілька хвилин їм вдався швидкий контрвипад, і Че Че, який замінив травмованого Морозюка, віддав на хід Буяльському. Віталій вийшов на ворота і вирішив бити не на силу, а перекинути голкіпера, котрий уже почав падати. Діалло таки дотягнувся до м’яча, але «шкіряний» все ж залетів за лінію воріт господарів.

«Ренн» кинувся відіграватися, проте у цей вечір зірки для французької команди не зійшлися. Не допоміг і арбітр, який компенсував на одну хвилину більше, ніж було анонсовано четвертим рефері на 90-й. «Динамо», як і «Ворскла», кількома годинами раніше, відбилося та здобуло першу перемогу у цьому сезоні Ліги Європи. А з нею «біло-сині» повернули собі статус фаворита групи, адже у паралельному матчі «Яблонець» та «Астана» зіграли внічию.

Ліга Європи з футболу сезону-2018/19

Матч 3-го туру

«Ренн» (Франція) – «Динамо» (Київ, Україна) – 1:2 (1:1)

Голи: 0:1 – Кендзьора (21), 1:1 – Греньє (41), 1:2 – Буяльський (89)

«Ренн»: Діалло, Да Сілва, Юханссон (Леа Сілікі, 90), Сарр, Греньє, Ньянг (Бен-Арфа, 74), Бенсебаіні, Андре, дель Кастільо (Буріго, 61), Желен, Траоре.

«Динамо»: Бойко, Вербич (Супряга, 74), Шепелєв, Морозюк (Че Че, 80), Миколенко, Сідклей, Гармаш (Сидорчук, 68), Бурда, Буяльський, Кадар, Кендзьора.

Попередження: Миколенко (11), Гармаш (25), Шепелєв (38), Сарр (53), Да Сілва (70), Буяльський (90+1), Бойко (90+6).

Вилучення: Шепелєв (85).

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: