Лунін як майбутнє «Реалу», Коноплянка як символ застою. Європейські ЗМІ про наших за кордоном

Лунін як майбутнє «Реалу», Коноплянка як символ застою. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Андрій Лунін
Фото: marca.com

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців за минулий вікенд

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах.

Увагу шанувальників українських талантів цього разу прикували наші гравці у чемпіонатах Іспанії та Туреччини

Голкіпер іспанського клубу «Леганес», орендований у мадридського «Реалу», Андрій Лунін, у матчі свого нинішнього клубу в черговому турі вищої ліги Іспанії участі не брав. Проте трохи раніше Андрій зіграв у протистоянні «Райо Вальєкано» (до слова, клубу, який міг стати місцем роботи іншого українця, Романа Зозулі, проте через відомі скандальні події не став) й «Леганеса» в Кубку Іспанії. У першому поєдинку «Леганес» вдома зіграв 2:2, а на «Естадіо Вальекас» швиденько відкрив рахунок за допомогою голу в свої ворота уругвайця Веласкеса. На цьому всі подвиги польових гравців «Леганеса» скінчилися, й почався час Луніна, який неодноразово виручав партнерів. Зокрема, на 33-й хвилині він взяв пенальті від португальця Бебе. Головний тренер «Леганеса» Маурісіо Пеллегріно після матчу сказав, що Лунін може грати ще краще. У поточному сезоні Лунін провів за «Леганес» чотири матчі у всіх турнірах, в яких пропустив два голи і зберіг свої ворота «сухими» тричі.

Красномовним підтвердженням відмінної гри Луніна став коментар оглядачів Marca – авторитетного іспанського ЗМІ, яке історично наближене до нинішньої «альма-матер» Андрія, мадридського «Реала».

2345

«…Гра воротаря Андрія Луніна за «Леганес» в матчі проти «Райо Вальєкано» вразила мадридський «Реал». «Бланкос» придбали 19-річного українця в «Зорі» минулого літа й відправили його в оренду в «Леганес» набиратися досвіду. Незважаючи на те, що матч проти «Райо» в Кубку Іспанії був його лише третім виходом в стартовому складі, Андрій продемонстрував чудову гру, відбивши всі удари, які летіли в бік воріт його команди, у тому числі й із пенальті. Це лише зміцнює плани керівництва «Реалу» зробити Луніна другим воротарем вже в наступному сезоні. У цій ролі він повинен замінити Кейлора Наваса, який відіграв в поточній кампанії п'ять матчів…»

Інший іспанський ресурс, теж відомий та авторитетний AS, не шкодував хвалебних слів на адресу нашого голкіпера.

«…Це була ніч Андрія Луніна. Матч із «Райо» можна назвати справжнім парадом українця. Саме завдяки цьому голкіперу «Леганес» зміг залишитися в Кубку. Так, багато в чому просунутися далі «пепінерос» допомогла Фортуна, але те, що він приміряв маску героя й витягнув свій колектив в 1/8 фіналу, сумніву не підлягає…»

Хавбек німецького клубу вищого дивізіону цієї країни, «Шальке» з міста Гельзенкірхен, Євген Коноплянка, нарешті зіграв у календарному матчі в межах Бундесліги. Колишній футболіст «Дніпра» вийшов на заміну на 76-й хвилині поєдинку з лідером ліги, «Боруссією» з Дортмунда (домашня поразка команди Євгена 1:2). Результативними діями відзначитися Коноплянка не встиг. Це 11-та поява нашого виконавця на полі з початку поточного сезону. В активі Коноплянки наразі немає забитих м’ячів, проте він віддав дві гольові передачі. На сьогодні «Шальке» йде на 13-й позиції в таблиці.

Провінційний, проте доволі відомий портал RevierSport про виступ нашого футболіста написав очікувано стримано.

4245

«…На останні 15 хвилин вийшов Євген Коноплянка. Він непогано асистував партнерам, показавши стовідсоткову точність в передачах, в тому числі віддавши одну гостру, точно подав з кута поля, знайшовши голову Сані (той промазав), проте сам воротам не загрожував. Можна сказати, що це чергова «застійна» гра у його виконанні…»

Колишній хавбек київського «Динамо», півзахисник Сергій Рибалка, який нині захищає кольори клубу вищої ліги Туреччини «Сівасспора», провів чергову гру за свою команду. Сергій зіграв усі 90 хвилин в матчі з «Ґьозтепе», отримав жовту картку, а головне – відзначився голом (реалізував пенальті на 60-й хвилині). Команда Рибалки здобула перемогу з рахунком 2:0. Варто зазначити, що це перший гол Рибалки за «Сівасспор» в кампанії під номером 2018/19. Крім того, в активі нашого виконавця є одна гольова передача. Наразі «Сівасспор» займає дев’яте місце в таблиці про ранги.

Sporx про виступ Сергія написав наступне: «…В центрі поля Рибалка виглядав непогано. Зі своїми безпосередніми обов’язками цей футболіст впорався як слід. Реалізований 11-метровий удар – нагорода за старання…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Роман Яремчук (стоїть спиною) святкує гол з партнерами
Безус і Яремчук як майбутнє збірної України. Європейські ЗМІ про наших футболістів за кордоном
Євген Коноплянка. Фото: ФК Шальке
Євген Коноплянка вже місяць не виходив у стартовому складі «Шальке»
«Шальке» - «Герта». Фото: ФК Шальке
Чемпіонат Німеччини. «Шальке» мінімально переграв «Герту», Коноплянка вийшов наприкінці матчу
«Баварія» – «Шальке». Фото: Getty Images
Бундесліга. «Шальке» поступився «Баварії», Коноплянка відіграв кінцівку матчу
Олександр Зінченко. Фото: ФК Манчестер Сіті
ЗМІ: «Манчестер Сіті» хоче продовжити контракт з Зінченком на покращених умовах
Євген Коноплянка. Фото: ФК Шальке
Коноплянка проспав зупинку і команда залишила його в поїзді
Андрій Лунін. Фото: Getty Images
Лунін потрапив у сферу інтересів п'яти європейських клубів з топ-чемпіонатів
Євген Коноплянка
Коноплянка усьоме поспіль не потрапляє в стартовий склад «Шальке»
Андрій Лунін. Фото: ФК Зоря
Український воротар Лунін зацікавив ще два європейські клуби
Дата публікації новини: