Президент Федерації біатлону України: Ні жіноча, ні чоловіча команди етапи Кубку світу пропускати не будуть

Президент Федерації біатлону України: Ні жіноча, ні чоловіча команди етапи Кубку світу пропускати не будуть
Володимир Бринзак. Фото ФБУ

Володимир Бринзак проаналізував виступ спортсменів на старті сезону та розповів про підготовку до Олімпіади-2018

Олімпійський сезон привертає до увагу вболівальників. А оскільки біатлон – головна українська надія на майбутніх Іграх, то все більше уваги саме до цього виду спорту.

Виступ українських спортсменів у грудні породив чимало запитань, приємних і стурбованих.

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак зробив детальний аналіз виступу українських біатлоністів у першому триместрі цього сезону та підбив проміжні підсумки.

Про результати на старті сезону

«Я б не сказав, що очікував саме такі результати. Але розумів, що після трьох етапів у нас буде повна інформація про те, що відбувається, і як йде підготовка команди. Потрібно було подивитися на стан спортсменів, послухати пояснення тренерів, тому що зі сторони ми не завжди бачимо об'єктивну картину», - сказав він.

«Безумовно, я радий, що повернулися та можуть боротися на своєму рівні сестри Семеренко – це було дуже важливо для нас з точки зору перспектив на Олімпіаді. Щодо чоловіків, то найгірше – те, що у нас коротка лава запасних. Якщо з кимось щось трапиться, то повноцінну заміну на Олімпіаду знайти ми не зможемо. І вкрай важливо підійти до Ігор без втрат, оскільки у чоловіків наші головні надії – на естафету», - додав Бринзак.

Про повернення Віти Семеренко

«Це чимось схоже на повернення Підгрушної – коли мотивація зашкалює, бажання величезне, і при цьому людина відпочила – психологічно, морально, фізично... Плюс після народження дитини оновився організм, і все це разом зіграло роль у такому хорошому поверненні. Але зараз головне – зрозуміти, чи зможе Віта утриматися на такому рівні протягом усього сезону. Щоб не вийшло так, що разом з цією мотивацією вихлюпнеться вся накопичена енергія. А нам важливо, щоб цього запалу вистачило і на Олімпійські ігри. Тому будемо говорити і з тренерами, і з самої Вітою, щоб у даному питанні діяти акуратніше», - зауважив очільник ФБУ.

Про характер промахів на останніх рубежах

«По-перше, я б не сказав, що проблеми з промахами Віти носять психологічний характер. Валя, наприклад, якій теж приписували проблеми у психології з останнім пострілом, зараз за статистикою – найкращий стрілок у жіночому біатлоні. А у Віти, це, скоріше, – наслідок нестачі змагальної практики. Їй треба стартувати, щоб відчути впевненість, стабільність, щоб відновилися відчуття надійної стрільби у змагальних умовах. Найважливіше – те, що вона, як ніхто, вміє мотивувати себе та збиратися на найголовніші старти. Тому зараз я не бачу великої проблеми, якщо вона десь недопрацювала або помилилася – це все виправиться до Олімпійських ігор», - пояснив він.

75697

Бринзак з жіночою естафетною командою. Фото ФБУ

Про форму Валі Семеренко, Олени Підгрушної та Юлії Джими

«Валя каже, що поки не відчуває у собі того оптимального стану, щоб підтримувати максимальну швидкість на лижні. Трохи м'язи на ногах не працюють так, як вона до того звикла, але, швидше за все, швидкість почне поліпшуватися після Нового року. Тим більше, дівчат зараз пристойно навантажували, щоб не входили у форму завчасно», - резюмував Бринзак.

«Ви знаєте, що в Олени були проблеми під час літньої підготовки, яка вийшла зім'ятою: вона то їхала зі зборів для обстежень і реабілітації, то тренувалася знову... І зараз, під час сезону, це все дає про себе знати. Тому я розумів, що за такої підготовки Олена не зможе стабільно виступати протягом усього сезону. Але, впевнений, до лютого вона підійде у повному порядку, і зможе підтримати команду в естафеті й у особистих гонках. З її досвідом і характером це обов'язково вийде», - продовжив президент Федерації.

«Джима зараз, під навантаженнями, поки не біжить так, як бігла у минулому році. Тому змагатися скрізь не обов'язково, і краще налаштуватися на хороший мас-старт, ніж бігти три гонки поспіль з посереднім результатом. І вболівальникам треба з розумінням поставитися до того, що на наступних етапах ми також будемо десь знімати спортсменів з гонок, пропускати старти... Це – нормальний підготовчий процес на шляху до Олімпіади», - зауважив він.

Про Артема Приму та Сергія Семенова

«Якщо говорити про форму, то Артем справді на старті сезону виглядав краще за інших наших хлопців. Але його трохи вибила з колії хвороба перед Гохфільценом. Але я завжди кажу, що якщо хвороби не уникнути, то краще нехай вона буде у той момент, коли до основного старту ще багато часу, і стан спортсмена можна виправити», - пояснив Бринзак.

«У Семенова є проблеми з м'язовими відчуттями у ногах. Зараз такий стан, що він не може нормально працювати у підйом. Як говорить сам Сергій, на рівнині ще руками відпрацьовує, а у гірку нічого не виходить. У зв'язку з цими проблемами ми прийняли рішення зробити для Семенова спеціальну тренувальну програму, і в Обергоф Сергій не поїде – буде тренуватися в Обертілліасі, а потім – відразу у Рупольдинг на спринт та естафету», - додав він.

Про можливий пропуск етапів

«Ні жіноча, ні чоловіча команди етапи Кубку світу пропускати не будуть, за винятком уже згадуваного Семенова. Можливі пропуски окремих гонок окремими спортсменами, але не етапи цілком. Щодо Олімпіади, то хлопці будуть тренуватися в Антхольці, і в Корею полетять 1-го лютого з прибуттям у Сеул 2-го. А дівчата 22-23 січня будуть у Києві, потім відлітають до Казахстану, а вже звідти – вранці 3-го лютого – у Сеул», - підсумував Бринзак.

Нагадаємо, була інформація, що Україна не буде бойкотувати російський етап Кубку світу з біатлону у Тюмені.

За матеріалами сайту Федерації біатлону України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Юлія Джима. Фото ФБУ
Юлія Джима вдруге поспіль потрапила на п'єдестал Кубку світу в Естерсунді (відео)
Багаторазова чемпіонка світу з біатлону розповіла, чому може не поїхати на Олімпіаду-2018
Багаторазова чемпіонка світу з біатлону розповіла, чому може не поїхати на Олімпіаду-2018
Джима розпочне для України спринтерську гонку на етапі в Естерсунді
Джима розпочне для України спринтерську гонку на етапі в Естерсунді
Урош Велепец і Віта Семеренко. Фото ФБУ
Сестри Семеренко піднімаються у загальному заліку Кубку світу, Джима – опускається
Віта Семеренко. Фото ФБУ
Віта Семеренко здобула бронзову нагороду у спринті на етапі Кубку світу у Франції (відео)
Марія Панфілова. Фото ФБУ
У прем'єрному спринті сезону українські біатлоністки не потрапили у топ-10 на Кубку IBU
Йоганнес Бьо. Фото Федерації біатлону України
Йоганнес Бьо та Норвегія захопили лідерство у заліках Кубку світу
Лідер збірної Чехії з біатлону може пропустити Олімпіаду-2018
Лідер збірної Чехії з біатлону може пропустити Олімпіаду-2018
У Росії відібрали право проведення етапу Кубку світу з біатлону
У Росії відібрали право проведення етапу Кубку світу з біатлону
Дата публікації новини: