Віта Семеренко здобула бронзову нагороду у спринті на етапі Кубку світу у Франції (відео)

Віта Семеренко здобула бронзову нагороду у спринті на етапі Кубку світу у Франції (відео)
Віта Семеренко. Фото ФБУ

Українка фінішувала в Ансі з третім результатом, пропустивши вперед тільки Кузьміну та Дальмаєр

У четвер, 14 грудня, біатлонний сезон продовжився третім етапом Кубку світу у французькому Ансі. І першими на трасу вийшли жінки – на них чекала спринтерська гонка.

На відміну від чоловічої збірної України, лідери якої замість виступу на даному етапі проведуть тренувальний збір в австрійському Обертілліасі, жіноча команда прибула в Ансі у бойовому складі. Тому варто було розраховувати на високі позиції, особливо враховуючи вдалий старт сезону у виконанні Юлії Джими.

Зауважимо також, що цей етап вирішили пропустити Дар’я Домрачева та Сюнневе Сулемдал, які, як і Джима, досить непогано почали новий сезон.

Першою з українок у гонку вирушила Ірина Варвинець, яка мала сьомий стартовий номер. Далі щільною групою відправлялися на трасу Юлія Джима (18-й), Валя Семеренко (22-й) та Олена Підгрушна (24-й). Віта Семеренко й Анастасія Меркушина стартували дещо пізніше – 58-ою та 61-ою.

На першому колі темп задавали норвежка Тіріл Екгофф і німкеня Деніз Геррманн. І українки витримувати конкуренцію з ними не могли. Віта, Валя, Юлія й Олена за буквально два кілометри програли суперницям в районі 20-ти секунд і більше.

І якщо Екгофф просто завалилася на стрільбі (чотири штрафних кола), то Геррманн зуміла залишитися серед лідерів навіть на фініші. Її результат, на той момент, коли Деніз, завершила гонку, поступався лише Лізі Віттоцці всього 0.6 секунди. І це при тому, що італійка чисто пройшла стрільбу, а німкеня мала один промах.

Віттоцці та Геррманн побули проміжними лідерами спринту до того часу, поки на трасу не вийшла Анастасія Кузьміна. Представниця Словаччини не тільки ходом випереджала колишню лижницю, а й надзвичайно спокійно та вдало пройшла обидва вогневі рубежі.

На фініші вона на 50 секунд випередила Віттоцці. А враховуючи, що на той момент і Кайса Макаряйнен, і Доротея Вірер, які є одними з найшвидших, уже фінішували з кількома промахами, то Кузьміну можна було вітати з перемогою. І це навіть при тому, що і половина учасниць ще не дісталася до фінішу. Перевага Анастасії була просто беззаперечною.

Джима та Підгрушна вибули з перегонів за високі місця вже після першого вогневого рубежу. Юлія не закрила одну мішень, а Олена – аж дві. Це відкинуло наших біатлоністок у шостий і сьомий десятки. Не вийшло їм пройти чисто і стійку. І якщо Джима ще зберігала шанси потрапити в очки, то Підгрушній і це не світило. У підсумку Юлія стала 24-ою, а Олена – 49-ою.

Ірина Варвинець, хоча і пройшла цю гонку з одним штрафним колом, але швидкість була далекою навіть від середньої. Підсумкове 61-е місце тільки підтверджує цей факт. Щодо Меркушиної, то вона, маючи одне штрафне коло, зупинилася поруч з очковою зоною – на 45-му місці.

Тому всі надії українських прихильників біатлону покладалися на сестер Семеренко. Першою, як уже зазначалося, подолала свої 7,5 км Валя. І зробила вона це без промахів. Щоправда, на останньому колі не вистачило сил, аби зробити фінішний ривок і втримати третє місце, на якому вона залишала стадіон. Валя дозволила випередити себе не тільки Германн, а і швейцарці Селіні Гаспарін. Тому залишалося сподіватися лише на потрапляння у квіткову церемонію.

Водночас, Віту Семеренко на завершальному колі настільки голосно підганяли тренери, що втратити темп вона просто не мала права. Усі чудово розуміли, що її швидкість, якщо вистачило б сил, принесла б їй нагороду. Так воно, власне, і сталося. Віта випередила Віттоцці, піднявшись на той момент на другу сходинку.

Проти такого розподілу місць на п’єдесталі, на жаль, була Лаура Дальмаєр. Німкеня мала 86-й стартовий номер і чисто подолала стрільбу, що дозволило їй менше ніж на вісім секунд залишити позаду Віту. Крім того, такий виступ Лаури означав, що Валя опустилася на сьоме місце та втратила можливість побувати у квітковій церемонії.

jpg_01

Лаура Дальмаєр, Анастасія Кузьміна та Віта Семеренко. Фото biathlonworld.com

Таким чином, Україна вже має четвертий подіум у нинішньому біатлонному сезоні. Нагадаємо, раніше Джима стала бронзовою призеркою індивідуальної гонки на етапі в Естерсунді. Потім Юлія також у Швеції у спринтерській гонці знову фінішувала з третім результатом. А на етапі у Гохфільцені естафетна жіноча команда стала другою.

Кубок світу з біатлону сезону-2017/18

Етап в Ансі, Франція

Жіноча спринтерська гонка

1. Анастасія Кузьміна (Словаччина) (0+0) – 20:59.6
2. Лаура Дальмаєр (Німеччина) (0+0) - +30.7
3. Віта Семеренко (Україна) (0+0) - +41.4
4. Ліза Віттоцці (Італія) (0+0) - +50.0
5. Деніз Геррманн (Німеччина) (0+1) - +50.6
6. Селіна Гаспарін (Швейцарія) (0+1) - +53.4
7. Валентина Семеренко (Україна) (0+0) - +1:06.8
...27. Юлія Джима (Україна) (1+1) - +1:57.7

...45. Анастасія Меркушина (Україна) (1+0) - +2:16.2
...49. Олена Підгрушна (Україна) (2+1) - +2:20.3
...61. Ірина Варвинець (Україна) (0+1) - +2:40.6

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

У Росії відібрали право проведення етапу Кубку світу з біатлону
У Росії відібрали право проведення етапу Кубку світу з біатлону
Юлія Джима. Фото ФБУ
Юлія Джима потрапила у квіткову церемонію у гонці переслідування на етапі у Гохфільцені
Юлія Джима. Фото ФБУ
Джима опустилася в індивідуальних заліках після спринту на етапі у Гохфільцені
Йоганнес Бьо
Йоганнес Бьо виграє індивідуальну гонку в Естерсунді та кидає виклик Мартену Фуркаду
Йоганнес Бьо. Фото Федерації біатлону України
Йоганнес Бьо та Норвегія захопили лідерство у заліках Кубку світу
Лаура Дальмайєр
Лідер жіночої збірної Німеччини з біатлону пропустить стартові гонки сезону
Йоганес Бьо
Кубок світу. У чоловічому спринті українці за межами топ-10, переміг Йоганес Бьо
Юлія Журавок. Фото ФБУ
Кубок IBU. Українська команда стала четвертою у змішаній естафеті
Артем Тищенко. Фото ФБУ
Кубок IBU. В одиночній змішаній естафеті українці фінішували шостими
Дата публікації новини: