Ротань: Коломойський як підняв «Дніпро», так й опустив його туди, з чого все починалося

Ротань: Коломойський як підняв «Дніпро», так й опустив його туди, з чого все починалося
Руслан Ротань

Чинний гравець «Динамо» та збірної України пригадав про своє футбольне життя у «Дніпрі», розповів про Коломойського та інше

Жива легенда «Дніпра» та збірної України Руслан Ротань став черговим гостем програми «Вацко Light» , ведучим якої є відомий український коментатор Віктор Вацко.

У своїй розмові з журналістом 36-річний футболіст пригадав, якими були останні роки ФК «Дніпро» до того, як клуб понизили у класі, як він з колегою купував форму для інших футболістів.

Також Ротань не оминув увагою тодішнього президента ФК «Дніпро» Ігоря Коломойського, порозмірковував про політику та футбол, поділився своєю думкою, чи поїхала б збірна України на Чемпіонат світу у Росію, якби пройшла відбір.

А насамкінець Руслан розповів, як йому нині грається у «Динамо», можливі варіанти продовження кар’єри та допомогу учасникам бойових дій АТО.

Про «Дніпро»

«В останній рік у «Дніпрі» завдань не було – усі розуміли, боролися, але розуміли, що буде. Була така приреченість, не розуміли, за що грали... Грали за емблему, марку, тільки так і знаходили мотивацію. Не було тиску, і це погано. Краще, коли напруга, без цього я вже не можу», - почав футболіст.

Про придбання форми для «ФК «Дніпро» на фінал Ліги Європи за свій рахунок

«Не я один. Ми з Андрієм Русолом купили. А як їхати туди, як бомжі, якщо у нас не було навіть поло? Приїхала «Севілья» красива у костюмах, а ми приїджали хто у чому, хто у тренувальній футболці, хто ще у чомусь. Це ж фінал Ліги Європи. Проблеми у клубу почалися набагато раніше. Фінал Ліги Європи продовжив «Дніпру» існування. Так би це було набагато раніше», - пригадав Ротань.

«Це правда, що Маркевич преміальні зі своїх грошей давав. Це два рази зіграло позитивну роль. І це мотивувало. У нас тоді вже були заборгованості. Той же від'їзд Ежидіо. Там така буча була, ми збиралися, спілкувалися з хлопцями. Не всі були задоволені таким станом, і це правильно, тому що найголовніше – професійний футболіст повинен отримувати гроші. А він їх не отримував. Була буча, але все це гасилось, і ті кроки, які зробив Мирон Богданович, були правильними, і це дуже вплинуло на результат», - додав Руслан.

Про Ігоря Коломойського

«Як президент футбольного клубу, він – поганий. «Поганий» чому? Бо будь-який президент клубу буде вірити у команду, за будь-яких обставин, буде з нею спілкуватися, буде виносити своє бачення команді. Але він ніколи не ділився своїм баченням, а робив так, як він хоче. Коломойський хороший у тому, що він багато вкладав в український футбол. Зокрема, підняв рівень «Дніпра». Але як він підняв його, так він його й опустив десь туди, з чого все починалося. І це дуже погано. Краще б уже тоді і не піднімав, скажу так», - пояснив капітан збірної України.

«Коли востаннє спілкувався з Коломойським? Років півтора-два тому, коли підписував «новий» контракт. Скільки я його знав, він завжди був людиною слова. Виконував усе, що казав. Я не знаю, що відбулося (ясно, що були революції, війна)... З початком війни він змінився. Його було мало для команди. І у підсумку вийшло все так, як вийшло. Він охолов до футболу. Я б хотів з ним зустрітися та запитати, чому він ось так усе кинув. Адже можна було знайти варіанти, які зберегли б команду», - продовжив гравець «Динамо».

Про можливий перехід у російський «Рубін»

«Мене запрошували туди набагато раніше. Навіть ще не було війни. За півроку до цього я вів розмови. У мене закінчувався контракт, і я їм відразу сказав, що у мене у пріоритеті «Дніпро», але, якщо щось не вийде, то я готовий повернуться до діалогу. Це ж почалася війна... Ми закінчили чемпіонат, і зі мною навіть ніхто не говорив про новий контракт. І я розумів, що вже безробітний», - зауважив він.

«Чи були погрози через «Рубін» на адресу моєї родини у Дніпрі? Дзвінків було багато і мені, і дружині. Я тільки не розумію, чому сім’ї були погрози. Чи від Коломойського були ці погрози? Та я не знаю. На той же момент йшла війна, і була купа патріотично налаштованих людей. Мій перехід у Росію у всіх колах оцінювався так: «Як таке може бути? Такого не можна робити», - зазначив футболіст.

«Я все це розумів прекрасно. Мені не хотілося цього робити. Я хотів залишитися у «Дніпрі». Але ситуація була такою, що мій клуб мені нічого не пропонував. Були деякі варіанти, але на той момент я їх взагалі не розглядав. Мені було 32 роки. Де я ще міг заробити такі величезні гроші? Я розумів, що тут я буду персоною нон грата, але я зароблю гроші, яких не заробиш за всю кар'єру. Однак мені дуже сильно хотілося бути у «Дніпрі». Навіть коли я поїхав на три дні на збори у «Рубін», які проходили в Італії, я дуже сильно нудьгував і чекав, що все-таки ситуація повернеться в інший бік. В принципі, так воно і вийшло», - додав Ротань.

22281766_1487126424709789_6559883593689043383_n

Про політику, футбол, поїздку на ЧС-2018 у Росію та підтримку АТО

«Якщо я раніше казав, що футбол повинен бути поза політикою, то зараз можу сказати на мільйон відсотків, що футбол це така політика. Футболом маніпулюють, і це є політикою», - резюмував Руслан.

«Чи поїхала б Україна на Чемпіонат світу у Росію, якби вийшла туди? От якраз би ми побачили, чи футбол – це політика. Ми у команді розмовляли про це, але на рівні жартів. Посміялися, а «якщо буде ось так, то що буде?». Це був рівень жартів, ніхто не сприймав ці розмови всерйоз. Моя думка? Думаю, ми все-таки б поїхали, інакше б ФІФА таке не пробачила. Україна була б дискваліфікована. Чи «злила» Україна відбір спеціально, щоб не їхати на ЧС? Ну, це для любителів поговорити, для диванних експертів. Професіонали знають, що це не так», - зазначив він.

«Як з можливим від'їздом до Росії поєднувалася підтримка АТО з мого боку? Ну, я ж не заробляв би гроші у Міністерстві оборони Росії. Мені платить приватний інвестор, який зацікавлений у спорті, і я сам – спортсмен. З приводу того, як би мене прийняли там, у Росії, я навіть не замислювався. Звичайно ж, продовжую підтримувати нашу армію. Підтримую тих людей, які заради нас жертвують собою. Як інакше?.. На жаль, це у тому обсязі, як раніше. Наразі можливості інші», - продовжив гравець.

Про пропозиції зі Сполучених Штатів Америки

«Є справді варіанти. Я ж був в Америці взимку, і ми про це спілкувалися. Але я вважаю, що MLS – це буде крок назад. У порівнянні з київським «Динамо». Це однозначно.

У мене контракт з «Динамо» до літа. А далі все буде залежати від моєї гри, у першу чергу. І від результатів команди. Тому час покаже. Потрібно працювати зараз і досягати результату», - розкрив таємницю футболіст.

Про ставлення до себе після повернення у «Динамо»

«Абсолютно нормально сприймаю. Кожен уболівальник має свою думку. Він – уболівальник. І я абсолютно нормально до цього відношусь. Комусь же подобається моя гра, комусь – ні. Комусь він не подобається, комусь – подобається. Це абсолютно нормально. І люди різні, усім же не вгодиш», - пояснив Ротань.

Про те, чи здатне «Динамо» випередити «Шахтар» у боротьбі за чемпіонство

«Якщо порівнювати із «Шахтарем», то тут неможливо порівняти. У «Шахтаря» загальна вартість команди... багато, багато. У «Динамо» набагато менше. Але у «Динамо» скільки своїх вихованців. От вам і плюс. Тут на що робить ставку керівництво клубу. Якщо у «Шахтарі» роблять ставку на легіонерів на класних легіонерів, то у «Динамо» – ставка на молодь», - поділився своєю думкою капітан збірної.

«У «Динамо» зараз хороша команда. І нехай там кажуть, що «Динамо» не здатне стати чемпіоном, але я у це вірю. Час покаже. Відхід Ярмоленка? Звичайно, це погано, бо буде страждати результат від цього певний час. Відразу взяти та замінити такого гравця неможливо. Чи у Циганкова є талант? Так, я з цим погоджуся. Якщо він буде до себе добре ставитися, то це справді буде футболіст з хорошим майбутнім. Віктор – скромний хлопець. Я навіть здивований, що у «Динамо» молоді гравці такі комунікабельні», - додав він.

Про порушення режиму

«Коли востаннє порушував режим, що би на ранок боліла голова? У нас був вихідний у «Славії», а у мене донька народилася, і я порушив режим. Я запросив команду, ми добре посиділи, і у мене на ранок боліла голова. Чим порушували? Пивом і... там у них є така, «зеленка» називається. Вона дуже смачна, але від неї болить голова. Це настоянка. Абсент? Можливо, це і абсент, але вони її називають «зеленкою». Намішали з пивом (посміхається)», - підсумував Ротань.

Нагадаємо, Шевченко привітав Ротаня з ювілейним сотим матчем за збірну України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Гравцю збірної України погрожували за можливий перехід у російський клуб
Гравцю збірної України погрожували за можливий перехід у російський клуб
Стала відома ціна квитків на матч відбору ЧС-2018 Косово - Україна
Стала відома ціна квитків на матч відбору ЧС-2018 Косово - Україна
Олександр Алієв. Фото ye.ua
33-річний Алієв не збирається завершувати кар'єру, але і сам новий клуб не шукає
Фото: Є. Кравс
Стали відомі потенційні суперники збірної України на найближчі товариські матчі 2018 року
Олексій Михайличенко
Олексій Михайличенко: Росія не заслуговує проводити Чемпіонат світу з футболу
Руслан Ротань. Фото ФК «Динамо»
36-річний Ротань розкрив таємницю, чи перейшов він у «Динамо» через гроші
Під час матчу Україна - Хорватія на «Олімпійському» помер уболівальник
Під час матчу Україна - Хорватія на «Олімпійському» помер уболівальник
Воротар «Динамо» пообіцяв допомагати справжнім героям України, чим зможе
Воротар «Динамо» пообіцяв допомагати справжнім героям України, чим зможе
Чемпіонат світу-2018. Визначилися всі збірні, які виступлять на Мундіалі
Чемпіонат світу-2018. Визначилися всі збірні, які виступлять на Мундіалі
Дата публікації новини: