Україна – Японія – 2:1. Перша перемога Шевченка та його підопічних у новому році

Україна – Японія – 2:1. Перша перемога Шевченка та його підопічних у новому році
Фото ФФУ

Березневий збір національна збірна України завершила перемогою над командою Японії

Як Андрій Шевченко і обіцяв напередодні, він суттєво змінив стартовий склад збірної України на товариський матч проти Японії, у порівнянні з поєдинком із Саудівською Аравією. Місце у воротах зайняв П’ятов, у захисті замість Хачеріді, Караваєва та Матвієнка вийшли Ордець, Бутко та Соболь. Циганкова змінив Маліновський, а Кравця – Бєсєдін. І тільки Степаненко, Зінченко, Марлос і Коноплянка зберегли свої місця в основному складі.

Команди розпочали матч без розвідки. Коноплянка протягом однієї хвилини двічі прострілював з лівого флангу, але на одну передачу ніхто не відгукнувся, а другу заблокував у підкаті захисник. Японці у відповідь притиснули «синьо-жовтих» до воріт, але до прицільного удару справа так і не дійшла. Загалом, гра виглядало жваво – команди відразу намагалися йти вперед, а не розігрувати довго м’яч.

Перший по-справжньому небезпечний момент стався на 11-й хвилині, коли все той же Коноплянка увірвався лівим флангом і вирізав м’яч у бік Бєсєдіна, та воротар японців Кавасіма у стрибку перервав цю передачу на Артема. За кілька хвилин Маліновський пробив з-за меж штрафного майданчика – над воротами.

Японія у ці хвилини дещо знітилася, і Україна ледь не відкрила рахунок. Суперників врятувала поперечина. Марлос знайшов на фланзі Бєсєдіна, той переграв візаві та прострілив на лінію воротарського майданчика, де м’яч влучив у Сакаї, від якого і відлетів у каркас воріт. На жаль, на добиванні нікого не виявилося, і японські оборонці відвели загрозу від власних володінь.

Незважаючи на вищезгадані моменти у підопічних Андрія Шевченка, більше володіли м’ячем японці. Такий перебіг цілком дозволяв українцям розраховувати на контратаки. Щоправда, забили «синьо-жовті» після позиційної атаки. Гравці азіатської країни не побачили підключення Ракицького, який отримав достатньо часу для підготування до удару. І цей постріл виявився точним. М’яч рикошетом від Уеди влетів у ворота Кавасіми, який уже встиг опуститися на одне коліно, тому зреагувати на зміну польоту «круглого» вже не встиг.

Україна не знизила оберти і створила ще одну реальну нагоду. Марлос, який відчував себе, як риба у воді, на контратаках, віддав фактично ідеальний пас на хід Маліновському, але у Руслана удар не вийшов. І все було б чудово для українців, якби не черговий провал в обороні під час стандартного положення. На 41-й хвилині Сібасакі навісив зі штрафного, а Макіно без перешкод пробив головою з кількох метрів. Маліновський, Соболь і Степаненко тільки переглянулися між собою.

--3-min

Фото ФФУ

У перерві тренери обійшлися без замін. А от гра на полі змінилася. «Синьо-жовті» заволоділи ініціативою, більше тримали м’яч. Звідси і не такі великі швидкості, які були у першому таймі, й обмаль моментів. Внаслідок такої гри став непомітний Марлос, у якого вже не було стільки вільного простору, як у першій половині.

На обличчі Андрія Шевченка з’явилося певне хвилювання, адже він напередодні заявляв, що Україні потрібен успішний результат. Тільки-но пройшла година матчу, як наставник вирішив зробити кілька замін: пішли з поля Бутко, Соболь і Маліновський, а вийшли Караваєв, Матвієнко та Буяльський.

З однією з цих замін, як прийнято казати, Шевченко вгадав. Коноплянка, про якого не було чути протягом другого тайму, нарешті взяв ініціативу у свої ноги, пройшов своїм флангом і прострілив у штрафний майданчик. Там усі пробігли повз м’яч, але його підібрав Караваєв. Олександр зробив два кроки та пробив уже з меж карного точно у дальній кут. Ні захисники, ні воротар цю спробу гравця «Зорі» заблокувати не встигли.

На останніх хвилинах японці великими силами пішли вперед, що давало шанси українцям забити на контратаках. Особливо активним був лівий фланг, звідки відбулося дві хороші прострільні передачі у центр на Бєсєдіна. Але Артему так і не вдалося підставити ногу.

Наставник збірної Японії в останні 10 хвилин основного часу зробив відразу три заміни для підсилення атаки. Тому «синьо-жовті» зосередилися на обороні власних воріт. Грали підопічні Шевченка достатньо щільно, перекриваючи всі зони. Хоча одного разу вони все ж дали суперникам пробити, але П’ятов впорався зі спробою Накадзіми.

Апогеєм зустрічі стала помилка П’ятова при передачі на партнера. Японці перехопили м’яч, і Степаненко змушений був сфолити, щоб не дати візаві вийти на ударну позицію. Внаслідок цього фолу Японія отримала право на забійний штрафний. До м’яча підійшов Накадзіма, проте голкіпер збірної України впорався з його ударом у воротарський кут. Відразу після введення м’яча у гру арбітр дав фінальний свисток. А це означало, що українці здобули першу перемогу у новому році.

dztq7xxxuaa9zrf
Фото ФФУ

Товариський матч з футболу

Україна – Японія – 2:1 (1:1)

Голи: 1:0 – Ракицький (21), 1:1 – Макіно (41), 2:1 – Караваєв (69)

Україна: П’ятов, Бутко (Караваєв, 62), Ордець, Ракицький, Соболь (Матвієнко, 62), Степаненко, Зінченко (Ротань, 80), Марлос (Петряк, 90+3), Маліновський (Буяльський, 62), Коноплянка (Циганков, 79), Бєсєдін.

Японія: Кавасіма, Уеда, Ямагуті, Макіно, Нагатомо, Сакаї, Сібасакі (Накадзіма, 79), Сугімото (Кобаясі, 56), Харагуті (Усамі, 88), Хасебе (Місао, 81), Хонда (Кубо, 65).

Попередження: Степаненко (45+1), Соболь (55), Харагуті (59), Уеда (68)

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: