В Україні може зникнути бензин: коли це станеться

В Україні може зникнути бензин: коли це станеться
На АЗС може зникнути бензин А-95

Експерти прогнозують дефіцит бензину А-95 вже в червні

Вже в червні на деяких заправках в Україні може зникнути найпопулярніший бензин – А-95. Причина – перебої з поставками. Найбільший постачальник А-95 в Україну – Білорусь – не підтвердила відвантаження на червень, передає профільне видання enkorr з посиланням на власні джерела.

«Сьогодні нам сказали, що постачань А-95 не буде зовсім. Тим часом буде постачено повний обсяг А-92», – сказав співрозмовник enkorr, який побажав залишитися невідомим.

За його словами, причини такого рішення невідомі.

«Ми продовжуємо перемовини. За нашими даними, Мозирський завод залито бензином», – повідомив другий респондент на умовах анонімності.

Він вважає, що в разі повної відмови від своїх контрактних зобов'язань репутації надійного постачальника БНК буде завдано нищівного удару.

«Ми розуміємо, що ремонт, що обсяги може бути урізано, але щоб узагалі закрити відвантаження і повідомити про це за три дні до кінця місяця – це неприпустимо з будь-якої точки зору. У наступному році з ними просто ніхто не підпишеться», – запевняє співрозмовник enkorr, вважаючи, що такий демарш може стати приводом для введення обмежувальних заходів щодо постачань із Білорусі.

Експерти enkorr вважають, що в разі припинення постачань бензину А-95 з Білорусі на ринку може утворитися дефіцит. За даними групи, середньомісячні постачання білоруського А-95 у 2021 році дорівнювали 55 тисяч тонн, що становить близько 50% ринку цієї марки.

Нещодавно також мережа ОККО показала, скільки податків закладено у кожному літрі бензину. Детальніше про це – за посиланням.

А експерти назвали заправки, які продають неякісне пальне.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: