Таємниці вінницького футболу: в краєзнавчому музеї показали особисті речі спортсменів

Таємниці вінницького футболу: в краєзнавчому музеї показали особисті речі спортсменів
На виставці представлено близько 300 оригінальних експонатів
фото: Facebook

Історія вінницького футболу розпочинається від організації у 1911 р. у Вінниці спортивного клубу на одному з островів Південного Бугу, який отримав назву «Спорт».

В обласному краєзнавчому музеї Вінниці відкрилася виставка з історії вінницького футболу.

В експозиції , яка охоплює історію вінницького футболу від 1911 до 2021 рр., представлено близько 300 оригінальних експонатів, повідомляється на сторінці музею у Facebook.

Виставка організована за ініціативи колекціонера Олега Семенова та за підтримки адміністрації футбольного клубу «Нива» (Вінниця).

Виставка називається «Вінницький футбол: від становлення до сьогодення». Це особисті речі гравців, футбольні м’ячі та футболки, афіші і програми матчів різних років, кубки та фотознімки – загалом близько 300 оригінальних експонатів.

«Історія вінницького футболу розпочинається від організації в 1911 р. у Вінниці спортивного клубу на одному з островів Південного Бугу (район Кумбар), який отримав назву «Спорт». Його засновниками були художник В’ячеслав Коренєв та юрист і колекціонер Густав Брілінг, відомі також започаткуванням крайового музею (1918 р.). Саме тоді на футбольному полі клубу відбулися перші матчі з-поміж команд навчальних закладів міста», – йдеться в анонсі виставки.

Нагадаємо, на вулиці Вінниці помітили автобус ФК «Шахтаря» .

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: