Маск заявив, що корабель Crew Dragon полетить вже наприкінці цього року

Маск заявив, що корабель Crew Dragon полетить вже наприкінці цього року
Корабель Crew Dragon компанія SpaceX розробила на замовлення NASA

Crew Dragon повинен стати першим американським кораблем з 2011 року, який доставить на МКС не тільки вантаж, але і людей

Пасажирський корабель Crew Dragon може зробити дебютний рейс на Міжнародну космічну станцію з американськими астронавтами на борту в кінці 2019 або на початку 2020 го року.

Про це заявив глава компанії SpaceX Ілон Маск, пише CNET.

Нещодавно з посиланням на анонімні джерела журналіст Ars Technica Ерік Бергер повідомив, що в NASA почалася «справжня паніка» через те, що тестування Crew Dragon надто затягнулися.

Маск на своїй сторінці в Twitter запевнив, що випробування завершаться через 10 тижнів і корабель буде готовий до пілотованих польотів.

Crew Dragon повинен стати першим американським кораблем з 2011 року, який доставить на МКС не тільки вантаж, але і людей.

Зараз астронавтам з США доводиться користуватися послугами Роскосмосу.

«Ми ще не запускали людей, але, сподіваюся, зробимо це пізніше в поточному році. Це безперечно стане кульмінацією багаторічної мрії для значної кількості людей, мене особисто і співробітників SpaceX», - говорив раніше Ілон Маск.

Перший політ з екіпажем на борту повинен був відбутися вже в липні цього року, однак через технічні недоліки під час тестувань його довелося істотно відкласти.

Корабель Crew Dragon компанія SpaceX розробила на замовлення NASA. Перший запуск відбувся 2 березня. Апарат успішно пристикувався до станції, а потім повернувся на Землю.

Правда, з «екіпажу» на борту був тільки манекен з десятками датчиків, названий на честь героїні фільму «Чужий» Еллен Ріплі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: