Білл Гейтс попереджував про пандемію ще п'ять років тому

Білл Гейтс попереджував про пандемію ще п'ять років тому
«У наші дні глобальна катастрофа тепер виглядає ось так», – заявив у 2015 році Гейтс, продемонструвавши збільшене зображення вірусу під мікроскопом

«Якщо щось і здатне знищити більше 10 млн осіб найближчими десятиліттями, швидше за все, це буде дуже небезпечний вірус, а не війна», - заявляв Гейтс

Засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс ще в 2015 році попереджав, що людство не готове до глобальної пандемії, яка здатна вбити більше 10 млн осіб.

Таку думку він висловив під час конференції американського фонду TED відразу після поширення в світі лихоманки Ебола.

«У наші дні глобальна катастрофа тепер виглядає ось так», – заявив Гейтс, продемонструвавши збільшене зображення вірусу під мікроскопом.

«Якщо щось і здатне знищити більше 10 млн осіб найближчими десятиліттями, швидше за все, це буде дуже небезпечний вірус, а не війна. Не ракети, а мікроби. Однією з причин є те, що ми витрачаємо величезні гроші на засоби ядерного стримування. При цьому ми виділяємо дуже мало грошей на запобігання епідеміям. Ми не готові до наступного спалаху епідемії!», – казав у 2015 році Білл Гейтс.

До слова, у США адміністрація президента Дональда Трампа працює над планом на випадок, якщо пандемія коронавірусу затягнеться на 18 місяців або довше.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: