Білоруське телебачення намалювало Лукашенку рейтинг Зеленського

Білоруське телебачення намалювало Лукашенку рейтинг Зеленського
Згідно опитування, сумарний рейтинг суперників Лукашенка складає не більше 10%
Фото: Радыё Свабода

78% білорусів підтримують соціально-економічну політику Лукашенко

Рейтинг чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка становить 72,3%. Така електоральна підтримка дозволить кандидату переобратися на новий термін. Про результати опитування повідомляє «Загальнонаціональне телебачення». 

Аналітичний центр Ecoom 23-27 липня провів опитування на замовлення на замовлення ЗАТ «Другий національний телеканал». Згідно до результатів опитування, на вибори 9 серпня планують прийти 89,5% населення. 61,4% громадян позитивно ставляться до можливості дострокового голосування. 

За Лукашенка готові проголосувати 72,3% білорусів. Рейтинг інших кандидатів сумарно не перевищує 10%. Проти всіх виступають 3,7% громадян, не визначилися з вибором 10,9%. Ще 3,1% не захотіли відповідати на запитання про електоральні вподобання. 

При цьому рівень довіри до Лукашенко становить 78,1%. Цей показник включає не лише електоральну підтримку, але і підтримку соціально-економічної політики. 

На думку організаторів опитування виміри показують, що з «з високим ступенем точності» у першому турі виборів перемогу здобуде Олександр Лукашенко. 

В середині червня директор Інституту соціології Національної академії наук Геннадій Коршунов повідомив, що рівень довіри Лукашенко в Мінську становить 24%. Оперативно-аналітичний центр при президентові Білорусі оцінював рейтинг чинного глави держави в 76%.

Виборча кампанія в Білорусі супроводжується масовими акціями протесту. Два суперника Лукашенка, ексглава Белгазпромбанка Віктор Бабарика і популярний блогер Сергій Тіхановський, були заарештовані. Кандидат Валерій Цепкало, засновник Парку високих технологій, втік до Росії від політичних переслідувань. Кандидатом офіційно зареєстрували дружину Тіхановського Світлану. 

Нагадаємо, що 73,2% голосів виборців у 2019 році принесли перемогу на виборах Президента України Володимиру Зеленському. Його суперник Петро Порошенко програв вибори з результатом 24,4% голосів виборців.  

Також читайте: Лукашенко боїться, що опозиція спробує скинути владу силою

Раніше повідомлялося, що у Мінську відбулася масова акція на підтримку суперниці Лукашенка на виборах

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: