Болгарія відмовилася висилати дипломатів РФ через справу Скрипаля

Болгарія відмовилася висилати дипломатів РФ через справу Скрипаля

Країна не підтримала майже 40 європейських країн у цьому рішенні

Болгарія відмовилася висилати російських дипломатів з країни через отруєння у Великій Британії російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку. Про це повідомляє видання «Укрінформ».

Як повідомляється, таке рішення було прийнято на засіданні Ради безпеки при болгарському уряді.

На засіданні ухвалили, що Болгарія «солідарна з Великої Британією, але не буде висилати з країни російських дипломатів».

Також було прийнято рішення повернути в Росію посла Болгарії.

Нагадаємо, 27 березня уряд Болгарії заявив про відкликання посла із РФ для проведення консультацій щодо атаки хімічною зброєю 4 березня 2018 року в Великій Британії.

Раніше, президент Чехії Мілош Земан заявив, що Велика Британія не надала достатньо переконливих доказів відповідальності РФ за отруєння подвійного російського агента Сергія Скрипаля.

Як відомо, вже 29 країн висилають російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Крім того, Болгарія, Люксембург, Словаччина, Мальта та Португалія відкликали своїх послів в РФ для консультацій. Серед країн ЄС жодним чином не «покарали» Росію Австрія, Кіпр та Греція.

Відзначимо, 26 березня Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Росія в порядку відповідних заходів висилає 58 співробітників посольства США в Москві і двох працівників генерального консульства США в Єкатеринбурзі.

Речниця Держдепу США Хізер Науерт заявила, що «дзеркальні» дії російського уряду щодо вислання 60 американських дипломатів з РФ не мають під собою обгрунтування, а лише свідчать про бажання Росії ухилитися від подальшого діалогу.

Тим часом, посол Росії у США поскаржився, що американські політики його ігнорують.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: