Британія запровадить обов’язкову перевірку на коронавірус для авіапасажирів

Британія запровадить обов’язкову перевірку на коронавірус для авіапасажирів
Британія запровадить обов’язкову перевірку на коронавірус для авіапасажирів

Результати дослідження будуть відомі протягом семи годин

Британський уряд хоче відмовитися від обов’язкової двотижневої обсервації після прильоту іноземців в країну. Для цього влада Британії може запровадити обов’язкові тести на коронавірус на летовищах країни.

Про це пише The Times.

«Пасажири авіарейсів вперше проходитимуть тестування на Covid-19 після прибуття до Великої Британії, згідно з планами поступового скасування карантинних обмежень», — повідомили джерела The Times.

Як зазначається, вже у липні планують почати випробування нової системи контролю. У всіх пасажирів, які прибувають, при проходженні прикордонного контролю братимуть матеріал для дослідження на коронавірус.

Тести робитиме приватна компанія. Як планується, результати дослідження будуть відомі протягом семи годин.

Особи, у яких не виявлять коронавірусу, будуть звільнені від проходження обсервації по приїзду.

Нагадаємо, уряд Великої Британії зобов'язав всіх, хто прибуває в країну з 8 червня відправлятися на самостійний двотижневий карантин по місцю проживання.

Також на двотижневий карантин не будуть відправляти сезонних робітників, зайнятих в сільському господарстві, далекобійників, медиків і посадових осіб Великої Британії та інших держав, а також транзитних пасажирів.

За даними агентства, нові правила зустріли невдоволення з боку турфірм і авіаперевізників. Вони закликали Кабмін скасувати прийняте рішення через великі збитки для галузі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: