Букерівська премія оголосила переможця

Букерівська премія оголосила переможця
Письменнику Деймону Гелгуту за роман «Обіцянка» вручили Букерівську премію-2021 у Лондоні
фото: Tom Nicholson / Reuters

Лауреатом став південноафриканський письменник Деймон Гелгут

Володарем Букерівської премії 2021 року став південноафриканський письменник Деймон Гелгут за роман «Обіцянка». Про це повідомляє пресслужба премії.

«Ми раді повідомити, що переможець Букерівської премії-2021 – роман «Обіцянка» Деймона Гелгута», – йдеться у повідомленні премії.

Гелгут вже двічі був у короткому списку премії – у 2003 та 2010 роках, однак тільки зараз його роботу було визнано. «Обіцянка» присвячена проблемі апартеїду у ПАР.

Сам автор народився в Преторії у 1963 році, у шість років йому діагностували рак, хворобу, яку він охарактеризував як «головну, катастрофічну подію в житті». Гелгут вивчав драму в Університеті Кейптауна. Свій дебютний роман він опублікував у 17 років.

Букерівська премія – одна з найпрестижніших нагород у світі англійської літератури. Вона вручається з 1968 року. До 2013 року її вручали тільки громадянам Великої Британії, Ірландії чи Зімбабве. На даний час отримати її може автор з будь-яким громадянством, основна умова – роман повинен бути написаний англійською мовою і опублікований у Сполученому Королівстві.

До слова, президент України Володимир Зеленський підписав указ про присудження премії імені Олександра Довженка кінорежисерці Наталії Ворожбит.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: