Фінляндія пропонує заборонити бразильську яловичину через пожежі

Фінляндія пропонує заборонити бразильську яловичину через пожежі

Райони тропічних лісів зазвичай підпалюють, щоб розчистити місце для фермерських господарств

Фінляндія, яка займає ротаційне головування Європейського Союзу, закликала ЄС розглянути можливість заборони бразильської яловичини з її ринків через спустошення, спричинені пожежами в тропічних лісах Амазонії.

Про це повідомляє «Європейська правда» із посиланням на Reuters.

«Міністр фінансів Міка Лінтіла засуджує знищення дощових лісів Амазонії та пропонує ЄС та Фінляндії терміново переглянути можливість заборони імпорту бразильської яловичини», – йдеться у повідомленні міністерства фінансів Фінляндії.

Нагадаємо, ультраправого президента Бразилії Жаїра Болсонару звинувачують у заохоченні лісорубів до підпалів та недостатньому використанні ресурсів для боротьби з пожежами. Болсонару натомість звинуватив екологічні групи у підпалах з метою дискредитації країни.

Райони тропічних лісів зазвичай підпалюють, щоб розчистити місце для фермерських господарств, особливо для скотарів. В рамках угоди «Меркосур» експортери яловичини отримають вигоду від річної квоти у 99 тисяч тонн, яка буде обкладатися низьким тарифом 7,5%.

Як повідомлялося, лідери «Групи семи» (G7) збиралися на саміт у місті Біарріц на південному заході Франції. Президент Європейської ради Дональд Туск перед початком саміту G7 заявив, що Євросоюз готовий надати фінансову допомогу для гасіння лісових пожеж в Амазонії.

Влада Бразилії дала розпорядження залучити армію до боротьби з катастрофічними лісовими пожежами, які вирують в Амазонії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: