У Євросоюзі очікують, що Росія звільнить українських моряків без зволікань

У Євросоюзі очікують, що Росія звільнить українських моряків без зволікань
Дипломати ЄС висловили також серйозну стурбованість у зв'язку з важкою ситуацією з правами людини в окупованому Криму

ЄС закликав Росію негайно виконати рішення Міжнародного трибуналу

Європейський Союз очікує, що Росія негайно виконає наказ Міжнародного трибуналу ООН з морського права і звільнить українських моряків, затриманих біля Керченської протоки в листопаді минулого року. Про це заявили в місії ЄС при ОБСЄ у Twitter.

«ЄС очікує, що Росія негайно виконає рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права від 25 травня, що стосується інциденту 25 листопада 2018 року поблизу Керченської протоки, і звільнить затриманих українських військовослужбовців беззастережно і без зволікання», - заявили в місії.

Дипломати ЄС висловили також серйозну стурбованість у зв'язку з важкою ситуацією з правами людини в окупованому Криму і погіршенням стану здоров'я Едема Бекірова, і теж закликали надати йому доступ до термінової і належної медичної допомоги і звільнити його без зволікання.

Як повідомлялося, Міжнародний трибунал з морського права в німецькому місті Гамбург оприлюднив текст свого рішення щодо зобов'язання Росії звільнити українських моряків і повернути Україні захоплені судна.

Нагадаємо, Україна проситиме міністрів закордонних справ країн-партнерів в світі вимагати від Російської Федерації виконати наказ Міжнародного трибуналу ООН з морського права щодо звільнення українських моряків і суден.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: