Коронаскептики провели акцію на німецько-польському кордоні

Коронаскептики провели акцію на німецько-польському кордоні

За даними поліції, в акції взяли участь близько півтори тисячі людей

Попри заклики дотримуватися соціальної дистанції і одягти маски, багато учасників акції не дотримувалися цих вимог

Противники коронавірусних обмежень з Німеччини і Польщі провели в суботу, 28 листопада, акцію протесту в прикордонному німецькому місті Франкфурті-на-Одері.

Ініціатором заходу став рух Querdenken, який виступає проти карантинних обмежень і вже неодноразово проводив акції протесту у різних містах Німеччини, пише DW.

За даними поліції, в акції взяли участь близько півтори тисячі людей. До неї долучилися і сотні протестувальників з сусіднього польського міста Слубіце, яке розташоване на іншому боці річки Одер.

Під час демонстрації перед противниками коронавірусних обмежень виступив засновник руху Querdenken Міхаель Бальвеґ.

«Ми є мирним рухом, в якому немає місця екстремізму, насильству, антисемітизму і людиноненависництву», – заявив він під час виступу.

Останнім часом заходи руху Querdenken перебувають під пильнішим спостереженням з боку Федерального відомства з охорони конституції через дедалі частішу появу на них екстремістів.

Попри заклики як організаторів, так і поліції дотримуватися соціальної дистанції і одягти маски, багато учасників акції протесту у Франкфурті-на-Одері не дотримувалися цих вимог. Організатори попередили, що у разі подальшого недотримання правил поліція буде змушена розігнати мітинг.

Рух Querdenken послідовно виступає проти карантинних обмежень, висловлюючи сумніви щодо співмірності запроваджених заходів, а також заявляє про утиски у зв'язку з цим основних прав людини.

До слова, у суботу Німеччина стала п'ятою країною в Європі, де з початку пандемії захворіли понад мільйон осіб.

Нагадаємо, за минулу добу 27 листопада в Україні виявили 16294 нових хворих на коронавірус. Це на 76 осіб менше, ніж днем раніше (16218). Захворіли 689 дітей та 631 медпрацівник.

Через хворобу за добу померли 184 особи, попередньої доби (192), а одужали – 8897 осіб (8843).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: