Латвія направила ноту протесту Білорусі

Латвія направила ноту протесту Білорусі
Латвія рішуче засуджує застосування правоохоронними органами Білорусі фізичної сили проти мирних учасників протестних акцій

З 10 по 13 серпня правоохоронні органи Білорусі необґрунтовано затримали двох громадян Латвії, які зазнали фізичного і психологічного насильства - МЗС Латвії

Латвія направила ноту протесту Білорусі у зв'язку із затриманням двох громадян своєї країни під час протестів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ Латвії.

«Згідно з наявною в розпорядженні МЗС інформації, з 10 по 13 серпня правоохоронні органи Білорусі необґрунтовано затримали двох громадян Латвії, вони зазнали фізичного і психологічного насильства», - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим Латвія вимагає від влади Білорусі провести повне розслідування інциденту і притягнути винних до відповідальності, а пізніше повідомити про результати розслідування.

«Міністерство рішуче засуджує застосування правоохоронними органами Білорусі фізичної сили проти мирних учасників протестних акцій і вимагає негайного звільнення затриманих демонстрантів», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Європарламентарі оголосили Лукашенка персоною нон грата в ЄС.

ЄС не визнав результати виборів в Білорусі і почав роботу над санкціями.

Як повідомлялося, Україна відкликала свого посла з Білорусі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: