Макрон озвучив порядок денний саміту Великої сімки

Макрон озвучив порядок денний саміту Великої сімки
Президент Франції Еммануель Макрон

Президент Європейської ради Дональд Туск вважає, що «це черговий саміт G7, який стане тяжким випробуванням єдності й солідарності вільного світу та його лідерів»

У суботу лідери Великої сімки прибули на саміт G7 у Біарріц, проте вже з першого дня зустрічі стали очевидними розбіжності між його учасниками з приводу напруженості у світовій торгівлі, виходу Британії з ЄС і способів реагування на пожежі, що вирують в тропічних лісах Амазонки.

Про це повідомляє Reuters.

«Це черговий саміт G7, який стане тяжким випробуванням єдності і солідарності вільного світу і його лідерів. Це може бути останній момент для відновлення нашого політичного співтовариства», - заявив президент Європейської ради Дональд Туск.

Президент Франції Еммануель Макрон, який приймає саміт, включив до порядку денного зустрічі захист демократії, гендерної рівності, освіти і навколишнього середовища.

Він запросив азіатських, африканських і латиноамериканських лідерів приєднатися до переговорів для пошуку вирішення даних проблем.

Нагадаємо, ввечері 24 серпня у французькому Біарріці розпочався саміт лідерів G7.

Також повідомлялося, що поліція застосувала водомети на мітингу противників саміту G7.

У суботу ввечері президенти Франції і США Еммануель Макрон та Дональд Трамп провели у незаплановану зустріч перед початком саміту Великої сімки

Франція, яка нині головує у Групі семи, проводить саміт 24-26 серпня у місті Біарріц, що на південному заході країни.

Лідери G7 на саміті у французькому місті Біарріц обговорять безпекову ситуацію в Україні, а також виклики міжнародній політиці відносно деяких інших країн та регіонів світу.

Серед інших питань на саміті буде приділено увагу глобальній економіці, економічному зростанню та торгівлі, боротьбі з нерівністю та розширенню прав і можливостей жінок, партнерству з Африкою, кліматичним змінам та океанам, а також цифровій трансформації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: