Німецька поліція обстежила центр для біженців з України і зробила неприємне відкриття

Німецька поліція обстежила центр для біженців з України і зробила неприємне відкриття
На території аеропорту «Тегель» зробили умови для прийому біженців з України
фото із відкритих джерел

У центрі для біженців було розпочато 87 розслідувань за фактами порушень правил безпеки

Значна кількість охоронців у центрі для біженців з України у колишньому аеропорту «Тегель» не мають необхідної кваліфікації та не проходять перевірку. Такими є результати масштабної перевірки, проведеної берлінською поліцією, пише видання Aussiedlerbote.

Значна кількість охоронців у центрі для біженців з України у колишньому аеропорту «Тегель» не мають необхідної кваліфікації. Такими є результати масштабної перевірки, проведеної берлінською поліцією у неділю. Поліція столиці Німеччини оголосила, що зі 183 перевірених охоронців із приватних служб безпеки 55 були змушені негайно залишити службу. Також було розпочато 87 розслідувань за фактами порушень правил безпеки. В операції взяли участь близько 120 співробітників карного розшуку, митниці та відділів охорони громадського порядку із трьох районів міста.

Центр прийому біженців у колишньому аеропорту «Тегель» відкрився 20 березня 2022 року. Основне завдання – розподіл українців федеральними землями ФРН, а також первинна реєстрація тих, хто залишається у Берліні. Максимально у центрі може бути розміщено 4 300 осіб. 

У «Тегелі» українців створено такі умови: у великих наметах на злітній смузі двоярусні ліжка розділені перегородками (в одній локації по 400 осіб); у терміналах розміщують новоприбулих із валізами для наступної реєстрації; у центрі термінала є зона для дітей, збоку розташовані обідні столи, у центрах надають триразове харчування. У центрі з біженцями працюють волонтери та психологи.

Нагадаємо, центри прийому біженців з України у Берліні переповнені. Про це пише німецьке видання Tagesspiegel посилаючись на дані Державного управління у справах біженців (LAF). Пропускна спроможність центрів прийому «близька до нуля», прокоментував представник управління.

Згідно з його заявою, з початку року до столиці Німеччини прибуло 9936 прохачів тимчасового притулку, що на 40% більше, ніж роком раніше. Крім того, столиці Німеччини потрібно було подбати про приблизно про 11 тис. біженців з України, після 20 тис. осіб, які прибули минулого року.

Останніми роками щотижня до Берліна прибувало близько тисячі прохачів притулку – здебільшого сирійців, турків, афганців, грузинів та молдаван та 350 біженців з України. До кінця року очікується ще 9-10 тис. осіб.

До слова, Німеччина продовжила тимчасовий захист біженців із України. Дозволи на проживання автоматично діятимуть до 4 березня 2025 року. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ Німеччини. Федеральна рада схвалила відповідну постанову 24 листопада 2023 року. Українські біженці не повинні подавати заяву на продовження свого статусу проживання і їм не треба буде зустрічатися з імміграційними органами. Підставою для подальшого продовження тимчасового захисту є рішення країн ЄС наприкінці вересня 2023 року.

Читайте також: Які соціальні виплати можуть отримати українські біженці в Німеччині

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Далекобійник Павло Павлов: протестувальники дуже хочуть, щоби ми з ними розмовляли польською
Три тижні на кордоні з Польщею. Інтерв’ю з українським далекобійником тема тижня
Сучасні підходи до навчання дають корисні навички та окреслюють правильну тактику і маневри для досягнення успіху на полі бою
Жоден американський підрозділ не має такого бойового досвіду, який мають українці Технології війни
Заворушення сталися перед матчем між польською «Легію» та англійською «Астон Віллою»
Польські футбольні фанати влаштували сутички в Бірмінгемі, є поранені
У Гамбурзькому аеропорту триває операція поліції з визволення чотирирічної дитини
В аеропорту Гамбурга чоловік схопив у заручники чотирирічну дитину (фото)
Якщо власник житла змінює системи опалення на нові, це означає, що орендар платитиме більше
Оренда житла у Німеччині: українцям слід врахувати один момент
Німеччина може позбавити Україну фінансової допомоги
«Дірка» у бюджеті Німеччини може залишити Україну без грошей – Reuters
Затримали посадовця під час отримання грошей у його кабінеті
У Чернівцях голова ВЛК вимагав у військового хабар за встановлення групи інвалідності
Німецькі правоохоронці затримали двох хлопців 15 та 16 років
У Німеччині поліція затримала двох підлітків, які готували теракт
Нова програма Японії запрацювала з 1 грудня, насамперед для людей з України
Японія запровадила нову програму для переселенців із України
Дата публікації новини: