Новий президент США провів перші міжнародні перемовини

Новий президент США провів перші міжнародні перемовини
Новий президент США Джо Байден

Байден та Трюдо домовилися зустрітися наступного місяця

Новий президент США Джо Байден провів свої перші міжнародні перемовини, поговоривши телефоном із прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Про це заявили в офісі глави канадського уряду.

«Прем’єр-міністр та президент визнали, що основоположним пріоритетом обох держав є припинення глобальної пандемії Covid-19. Вони обговорили співпрацю у питаннях вакцин та відзначили, що зусиллях обох країн зміцнює обмін медичних працівників та обіг важливих медичних поставок. Двоє лідерів обговорили тісну співпрацю для перемоги над Covid-19, реагуючи на нові штами й дотримуючись рекомендацій експертів», – розповіли у Трюдо. 

Співрозмовники також «обговорили спільне бачення сталого економічного відновлення, створення робочих місць та зростання середнього класу».

«Прем’єр-міністр та президент наголосили на негайній потребі вжиття амбітних дій стосовно змін клімату, підтвердили свою відданість Паризькій угоді та погодилися працювати разом над забезпеченням нейтральності викидів, чистими автомобілями, транскордонною передачею чистої електроенергії та Арктикою», – запевнили у відомстві.

Насамкінець Байден та Трюдо домовилися зустрітися наступного місяця, «аби досягти прогресу у важливій роботі із поновлення глибокої й тривалої дружби між Канадою та США».

Раніше Байден озвучив стратегію боротьби з коронавірусом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: