ООН має позбавити Росію права вето в Радбезі або саморозпуститися – Зеленський

ООН має позбавити Росію права вето в Радбезі або саморозпуститися – Зеленський
Зеленський: «Україна має моральне право пропонувати реформу світової системи безпеки» 
фото скріншот відео

Зеленський пропонує скликати глобальну конференцію у мирному Києві

Президент України Володимир Зеленський закликав ООН зайнятися реформою світової системи безпеки і позбавити Росію права вето в Радбезі. В іншому випадку організації доведеться саморозпуститися. Про це Зеленський заявив під час виступу в ООН.

«Україна має моральне право пропонувати реформу світової системи безпеки... Зараз ми потребуємо рішення від Радбезу для миру в Україні. Якщо ви не знаєте, як прийняти це рішення, то ви можете зробити дві речі: або усунути Росію як агресора і джерело війни від блокування рішень по її ж агресії, її ж війні, і тоді зробити все, щоб відновити мир, або покажуть, як можна переформуватися і працювати реально заради миру. А якщо ваш формат безальтернативний – то далі тільки саморозпуск», – сказав Зеленський.

За його словами, сьогодні настав час трансформувати світову систему безпеки. Для цього Зеленський пропонує скликати глобальну конференцію у мирному Києві.

«Щоб визначитися, як ми реформуватимемо світову систему безпеки, як гарантуватимемо непорушність кордонів і цілісності держав, як затверджуватимемо верховенство міжнародного права», – додав він.

Зеленський зазначив, що закладені у Сан-Франциско цілі не вдалося досягти. Світова спільнота має зробити все, щоб передати наступним поколінням ефективну ООН, яка зможе превентивно реагувати на виклики та примушувати агресорів до миру.

«Привілеїв бути не може, всі мають бути рівними. Домінуючою має стати сила миру, справедливості та безпеки. Україна готова надати майданчик для одного з головних офісів оновленої системи безпеки», – наголосив він.

Нагадаємо, сьогодні, 5 квітня, президент Володимир Зеленський виступив на засіданні Ради безпеки ООН по відеозв’язку. Президент говорить про воєнні злочини, які Росія чинить на території України, зокрема у звільненому місті Буча.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: