Парафіяни поскаржились Гундяєву на «русофобську діяльність» настоятеля мадридського храму

Парафіяни поскаржились Гундяєву на «русофобську діяльність» настоятеля мадридського храму
Кордочкін наголошує, що Росія є фашистською державою
фото з відкритих джерел

Настоятель демонстративно не молиться за Росію, її воїнів, а також за вбитих на українській землі

Парафіяни храму святої рівноапостольної Марії Магдалини в Мадриді надіслали відкритий лист патріарху Московському Кирилу зі скаргою на «русофобську діяльність» настоятеля Андрія Кордочкіна. Про це «Газеті.Ru» повідомили автори звернення. Лист підписали 156 людей.

«У такі складні часи православні люди хочуть бути з церквою, але через діяльність протоієрея Андрія Кордочкіна вони почуваються вигнаними з неї настоятелем храму, який постійно ділить парафіян за національно-ідеологічною ознакою. Настоятель демонстративно не молиться за Росію, її воїнів, а також за вбитих на російській землі. Молитва читається лише про загиблих на українській землі. У своїх постах він також розповсюджує інформацію, в якій вина за злочини у Вінниці, Бучі, Харкові покладається на російську армію. Символ СВО позначає як «Z для зомбі», стверджує, що Росія є фашистською державою або перетворюється на неї. Подібна поведінка протоієрея Андрія Кордочкіна ображає не лише нас, парафіян, а й Російську Церкву. В одному з постів Кордочкін навіть написав про Росію «failed state, failed church», – йдеться у листі парафіян РПЦ у Мадриді.

Парафіяни також заявили джерелу, що церква для них «перетворилася на місце страху за особисту безпеку. За їхніми словами, багато хто перестав відвідувати мадридський храм.

«Ми також побоюємося розколу в церкві та того, що протоієрей своїми діями домагається переходу нашого храму до лона Української православної церкви чи Константинопольського патріархату, оскільки він поширює звернення від представників УПЦ», – розповіли парафіяни храму.

Андрій Кордочкін – один із 286 представників духовенства РФ, які підписали заклик припинити спеціальну військову операцію в Україні. У березневому інтерв'ю DW він розповідав, що понад 18 років служить у храмі, «більшість парафіян якого – українці».

Раніше повідомлялося, що Кирило освятив головний храм Росгвардії. Після освячення він виголосив цинічну промову. Мовляв, Росія зараз стикається з серйозними небезпеками, хоч насправді вона сама їх і створює.

Нагадаємо, раніше патріарх Кирило Гундяєв закликав два дні молитися за здоров'я Путіна.

Читайте також: Представники Московської церкви в Україні засвітилися на святкуванні анексії у Кремлі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: