Переважна більшість поляків підтримує надання важкої зброї українцям

Переважна більшість поляків підтримує надання важкої зброї українцям

Раніше Польща передала Україні понад 200 танків Т-72   

Фото: focus.ua

Думку про необхідність збройної допомоги розділяє 65% населення Польщі

Думку про те, що країни НАТО мають надавати Україні важке озброєння для війни з Росією, поділяє близько 65% мешканців Польщі. Про це йдеться в опитуванні центру SW Research для видання Rzeczpospolita.

На запитання «Чи країни НАТО повинні передавати Україні важке озброєння (танки, важку артилерію)?» ствердно відповіли 64,5% поляків. Проти цього кроку виступають 12,7% громадян Польщі, а 22,8% не визначилися з цього приводу.

Надання зброї Україні частіше підтримують чоловіки (68%), ніж жінки (61%), а також люди, які досягли 35-річного віку (65%). Значний рівень підтримки надання Україні важкого озброєння серед осіб із професійно-технічною освітою та невисоким рівнем доходів (72%), а також жителів невеликих населених пунктів і міст (до 20 тис. населення) – 77%.

Від початку широкомасштабного збройного вторгнення росії на територію України, 24 лютого, Польща передала Києву озброєння та амуніції на 7 млрд злотих (понад 1,6 млрд $). Йдеться про понад 200 танків Т-72, якими можна укомплектувати дві танкові бригади, самохідні артилерійські установки 2С1 “Гвоздика” та ракетні системи залпового вогню «Град» тощо.

Нагадаємо, що днями до польського порту Гдиня прибув корабель тилового забезпечення Військово-Морських сил Іспанії Ysabel із 200 тоннами озброєння і військової техніки для України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: