Помпео їде в турне країнами ЄС, щоб обговорити передислокацію американських військ

Помпео їде в турне країнами ЄС, щоб обговорити передислокацію американських військ
Майк Помпео має відвідати Чехію, Словенію, Польщу та Австрію

Турне планується розпочати з Праги, де Помпео у вівторок або середу повинен зустрітися з прем'єр-міністром Чехії Андреєм Бабішем

Держсекретар США Майк Помпео наступного тижня відвідає столиці країн Центральної та Східної Європи, щоб обговорити передислокацію американських військ в Європі. Про це повідомляє Politico.

Зазначається, що турне планується розпочати з Праги, де Помпео у вівторок або середу повинен зустрітися з прем'єр-міністром Чехії Андреєм Бабішем. Серед тем переговорів також будуть мережі 5G і Китай.

Високопоставлений чиновник ЄС сказав, що у четвер Помпео відправиться до Словенії.

Інший чиновник, обізнаний про візит до Польщі, сказав, що держсекретар буде в Варшаві в суботу і його візит збігатиметься зі святкуванням річниці Варшавської битви.

Австрія - ще одна потенційна зупинка в дорозі. Плани Держдепу ще не остаточні і в них можуть внести зміни.

Згідно з планом передислокації, з Німеччини буде виведено в цілому 11 900 осіб, що призведе до скорочення контингенту до 24 000 військовослужбовців в країні.

Решта 6400 військовослужбовців та їхні родини повернуться в США і згодом будуть проходити службу в Європі за принципом ротації.

Також стало відомо, що частину військових мають намір передислокувати з Німеччини до Італії та Бельгії. Щонайменше 1 тисяча військових США відправляться до Польщі.

Як повідомлялося наприкінці липня, Помпео анонсував створення міжнародної коаліції для протидії Китаю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: