Прототип космічного корабля SpaceX вибухнув під час випробування (відео)

Прототип космічного корабля SpaceX вибухнув під час випробування (відео)

Це вже четверте невдале наземне випробування корабля Starship за останні шість місяців

Starship є перспективним пілотованим космічним кораблем нового покоління, який розробляється SpaceX

Прототип космічного корабля Starship для міжпланетних польотів компанії SpaceX вибухнув під час випробування двигуна у США.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Повномасштабний прототип корабля Starship, який розробляється компанією SpaceX для міжпланетних польотів, вибухнув під час проведення випробування його двигуна на полігоні в Бока-Чика.

Прототип Starship вибухнув на півдні Техасу після тестового запуску його двигуна Raptor. Вибух стався за дві хвилини після тестування двигуна корабля. Про постраждалих при випробуванні не повідомляється.

Starship є перспективним пілотованим космічним кораблем нового покоління, який розробляється SpaceX. Він набагато більший за масою і розміром, ніж усі існуючі кораблі SpaceX, і призначений для виведення на орбіту за допомогою важкої ракети-носія Super Heavy понад 100 тонн вантажу.

За словами засновника SpaceX Ілона Маска, метою даної програми є запуск Starship з вантажем на Марс у 2022 році, за яким у 2024 році має відбутися пілотований політ.

Це вже четверте невдале наземне випробування корабля Starship за останні шість місяців.

Нагадаємо, 21 листопада, під час випробувань на полігоні компанії SpaceX в американському штаті Техас вибухнув прототип ракети нового покоління Starship Mk1.

Як повідомлялося, 4 квітня, на полігоні в штаті Техас під час випробувань знову вибухнув кріогенний резервуар третього прототипу космічного корабля Starship SN3, який компанія Ілона Маска SpaceX розробляє для польотів на Марс.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: