Росіяни дізналися про небезпеку вживання настоянки на тушці мертвого крота

Росіяни дізналися про небезпеку вживання настоянки на тушці мертвого крота
Кроти часто заражаються глистами при поїданні комах
фото з відкритих джерел

Росспоживнагляд попередив, що вживання кротовухи може бути смертельно небезпечним

Вживання кротовухи є смертельною небезпекою, оскільки кроти часто заражаються глистами і можуть бути переносниками інфекцій, повідомив Росспоживнагляд у Telegram.

Раніше в соцмережах поширювався відеоролик із чоловіком, який дегустує настоянку на кроті.

«Спиртове середовище не знищує збудників зооантропонозних та глистяних захворювань. Вживання продукції, схожої до кротовухи, може бути смертельно небезпечне або призвести до інвалідизації», – зазначили у наглядовому відомстві.

Кроти часто заражаються глистами при поїданні комах. У деяких місцевостях 70-80 відсотків поголів'я цих тварин можуть бути уражені круглими глистами, що мешкають у їх шлунках, уточнили в Росспоживнагляді.

У м'язах кротів зустрічаються круглі черв'яки – трихінели, видимі лише під мікроскопом, у кишечниках – плоскі черв'яки – трематоди, іноді у кротів виявляються і стрічкові черв'яки.

Крім того, серед кротів поширені зовнішні паразити – блохи та кліщі. На одному звірі зустрічаються 15 і більше бліх і до 20-25 кліщів. Кроти можуть бути переносниками туляремії, яка передається людині, наголосили у відомстві.

Раніше московська пивоварна компанія вирішила замінити поставку європейського пива на китайське. Проблеми з поставками напою з Європи спричинили війна та санкції.

Читайте також: Чи подорожчав новорічний стіл українців: оцінка експертів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: