«Щоб спровокувати реакцію». У Міноборони Німеччини прокоментували нарощування військ РФ біля кордонів України

«Щоб спровокувати реакцію». У Міноборони Німеччини прокоментували нарощування військ РФ біля кордонів України
Голова Міноборони Німеччини щодо віськ РФ: Поки Україна відреагувала дуже обережно
Фото: Fabrizio Bensch/Reuters

У міністерстві оборони Німеччини зазначили, що роблять все, щоб не допустити ескалації конфлікту

Німеччина стурбована загостренням на Донбасі та нарощуванням російських військ біля кордонів України, заявила в ефірі телеканалу ARD міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер.

«Ми робимо все можливе, щоб не допустити ескалації конфлікту», – зазначила вона.

Німецький міністр подякувала Україні за врівноважену реакцію на пересування російських військ, а також звинуватила Росію у недотриманні міжнародних процедур при маневрах.

«Поки Україна відреагувала дуже обережно, і НАТО зробить те ж саме... Ми зацікавлені в тому, щоб цей конфлікт не розростався далі. У мене склалося враження, що російська сторона робить все, щоб спровокувати реакцію. Але ми з Україною не хочемо вплутуватися в цю гру», – додала Крамп-Карренбауер.

Нагадаємо, уряд Німеччини назвав «загрозливими» дії РФ поблизу кордонів з Україною.

Раніше міністри закордонних справ Великої сімки – Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії та Сполучених Штатів Америки, – та високий представник ЄС закликали Росію зупинити масштабне переміщення військ на кордони з Україною, зупинити військову провокацію та вжити негайних заходів для деескалації напруги.

За даними розвідки Міноборони Росія збільшує ударне угруповання навколо України.

Також повідомлялося, що Російська Федерація відмовилася брати участь в ініційованому Україною засіданні ОБСЄ. Франція і Німеччина виступили із заявою, в якій зазначили, що підтримують Україну і «висловлюють жаль з приводу такої позиції РФ».

Держави ОБСЄ висловили осуд і занепокоєння діями Росії, яка концентрує сили на кордоні з Україною.

Додамо, що Манфред Вебер, голова Європейської народної партії в Європейському парламенті, заявив про необхідність посилити європейські та американські санкції по відношенню до Росії. Москву повинні покарати за участь в ескалації конфлікту на Донбасі.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: