Шпигунська база на Кубі: що може завадити планам США поновити відносини з Китаєм

Шпигунська база на Кубі: що може завадити планам США поновити відносини з Китаєм
Вашингтон може чинити певний тиск на Китай щодо можливого майбутнього діалогу
фото з відкритих джерел

Офіційний представник адміністрації Байдена повідомив, що китайська база на Кубі вже була створена у 2019 році

Китайські експерти в неділю заявили, що США вкотре показали своє «роздвоєння особистості» у зовнішніх справах, оскільки адміністрація Байдена, з одного боку, відчайдушно прагне відновити спілкування між американськими високопосадовцями та їхніми китайськими колегами, а з іншого – продовжує розкручувати безпідставне звинувачення в тому, що «Китай використовує секретну базу на Кубі для шпигування за США». Про це повідомляє Global Times..

Деякі експерти попереджають, що новий ажіотаж може стати ще одним «інцидентом із шпигунською кулею», і на думку американських ЗМІ та політиків, може знову перешкодити плану Вашингтона щодо відновлення відносин з Китаєм.

Агентство Reuters з посиланням на анонімного чиновника повідомило, що очікується, що державний секретар США Ентоні Блінкен відвідає Китай 18 червня для переговорів, відкладених через «інцидент з повітряною кулею». Однак цей план ще має бути підтверджений Китаєм.

Офіційний представник адміністрації Байдена, який говорив на умовах анонімності, повідомив американським ЗМІ в суботу, що китайська база на Кубі вже була створена у 2019 році. 

Куба в неділю знову спростувала заяви США. Віцеміністр закордонних справ Куби Карлос Фернандес де Коссіо опублікував твіт у неділю, в якому йдеться, що «продовжуються наклепницькі спекуляції з боку США, які, очевидно, пропагуються певними ЗМІ з метою завдати шкоди та тривоги без дотримання мінімальних стандартів спілкування.

Ще одна причина, чому США продовжують афішувати це питання, полягає в тому, що Вашингтон може хотіти чинити певний тиск на Китай щодо можливого майбутнього діалогу.

«Поширюючи безпідставні звинувачення, адміністрація Байдена насправді намагається легітимізувати свої розвідувальні місії та шпигунську діяльність навколо територіальних вод і повітряного простору Китаю», – йдеться у повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: