Суд засекретив на 90 років заповіт британського принца Філіпа

Суд засекретив на 90 років заповіт британського принца Філіпа
Заповіт принца Філіпа буде зберігатися в сейфі голови підрозділу по сімейних справах Високого суду Лондона
фото: ВВС

Високий суд Лондона вирішив захистити «гідність і репутацію» королеви Єлизавети II

Голова підрозділу у сімейних справах Високого суду Лондона Ендрю Мафарлейн відклав на 90 років публікацію заповіту принца Філіпа для того, щоб захистити «гідність і репутацію» його вдови, королеви Великої Британії Єлизавети II. Про це пише BBC.

Відзначається, що за підсумками засідання Мафарлейн прийняв рішення не порушувати багаторічну традицію та дозволив не розкривати заповіт члена королівської сім'ї.

«Необхідно збільшити ступінь захисту дійсно особистих аспектів життя людей з цієї невеликої групи, щоб зберегти гідність монарха і близьких членів її сім'ї», – заявив суддя.

За його словами, він не бачив заповіту принца Філіпа і нічого не чув про його зміст.

Заповіт буде зберігатися в сейфі голови підрозділу з сімейних справ Високого суду Лондона разом з ще 30 закритими конвертами з останньою волею померлих в різні роки членів королівської сім'ї.

За даними видання, традицію порушили лише одного разу. Заповіт принцеси Діани було опубліковано після її смерті в 1997 році. Згідно з ним, майно вона залишила в довірчому управлінні, щоб воно дісталося її синам після досягнення 25 років.

До слова, Казначейство Великої Британії представило нову монету у пам'ять про життя принца Філіпа, який помер у квітні в віці 99 років.

Зазначимо, що чоловік королеви Великої Британії принц Філіп помер 9 квітня у віці 99 років. За інформацією королівської родини, він помер мирно у Віндзорському замку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: