Twitter заблокував акаунт російської делегації, що бере участь в переговорах у Відні

Twitter заблокував акаунт російської делегації, що бере участь в переговорах у Відні

Дипломат назвав такий крок «явною цензурою»

«Причиною блокування могла стати позиція Росії в оцінці поточної політичної ситуації в Європі» – дипломат

Twitter заблокував офіційний акаунт російської делегації на переговорах з безпеки та контролю над озброєннями в Відні. Про це написав її глава, дипломат Костянтин Гаврилов у своєму особистому акаунті.

При переході на сторінку акаунта говориться, що дію облікового запису призупинено.

1_73

Він назвав такий крок «явною цензурою». Гаврилов зазначив, що причиною блокування могла стати позиція Росії в оцінці поточної політичної ситуації в Європі, озвучена на семінарі ОБСЄ з військових доктрин. Дипломат зазначив, що вся інформація буде тепер публікуватися на його особистому акаунті та на сторінці делегації в Facebook.

У вересні минулого року Facebook і Twitter заблокували пов’язані з російською владою акаунти. Тоді в компанії стверджували, що вони були пов’язані з російським «Агентством інтернет-досліджень» і здійснювали свою діяльність переважно в США, Великобританії, Алжирі та Єгипті.

Нагадаємо, компанія Twitter заблокувала акаунт, пов’язаний з верховним лідером Ірану Алі Хаменеї, через погрози колишньому президенту США Дональду Трампу. Йдеться про сторінку @khamenei_site, яку вважають афілійованою з офісом Хаменеї.

Як повідомлялося, у січні Twitter безстроково заблокував акаунт Дональда Трампа через ризик подальшого підбурювання до насильства. Крім того, керівництво соцмережі пообіцяло заблокувати акаунт будь-якого користувача, який надасть Трампу слово.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: