У Білорусі затримано понад 900 учасників акцій протесту

У Білорусі затримано понад 900 учасників акцій протесту
У Мінську силовики ще до початку акції протесту під гаслом «Я виходжу» почали затримувати її учасників

Переважну більшість людей затримали у Мінську

У неділю, 15 листопада, в Мінську та інших білоруських містах було затримано понад 900 учасників акцій протесту проти режиму Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє правозахисний центр «Вясна».

Станом на 21:00 кількість затриманих під час акцій протесту в Білорусів сягнула 930 осіб.

Переважну більшість людей затримали  у Мінську. Також затримання відбувалися в Гродно, Світлогорську, Полоцьку, Новополоцьку, Гомелі, Пінську, Бресті, Могильові, Жлобино, Вітебську та Бобруйську.

Як відомо, у столиці Мінську силовики ще до початку акції протесту під гаслом «Я виходжу» почали затримувати її учасників, застосовували світлошумові гранати для розгону масових скупчень.

Силовики також розігнали на так званій «площі Змін» у Мінську народний меморіал Романові Бондаренку, 31-річному чоловіку, який був забитий до смерті раніше цього тижня.

У Мінську люди спершу планували зібратися поблизу станції метро «Пушкінська», в місці, де ще у серпні загинув інший учасник протестів, Олександр Тарайковський.

Згодом вони мали пройти маршем до так званої «площі Змін», двору в Мінську, де був жорстоко побитий Роман Бондаренко.

Через кілька годин після інциденту, що стався 11 листопада, міліція привезла Бондаренка до лікарні, де Роман уже не вийшов зі стану коми, його смерть лікарі констатували ввечері 12 листопада.

Слова «Я виходжу», надіслані друзям у месенджері, були останніми, надісланими Романом Бондаренком перед смертю. Саме тому ці слова стали гаслом нової акції протесту.

Протести в Білорусі розпочалися 9 серпня, одразу після президентських виборів. Учасники протестів вважають вибори сфальсифікованими, Центральна виборча комісія оголосила переможцем Олександра Лукашенка, який керував Білоруссю з 1994 року.

Нагадаємо, що лідерка опозиції в Білорусі Світлана Тихановська оголосила амністію за захоплення білоруського диктатора Олександра Лукашенка і його пособників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: