У Нідерландах ковід-протест завершився стріляниною і сутичками (фото)

У Нідерландах ковід-протест завершився стріляниною і сутичками (фото)
У Роттердамі протест проти коронавірусних обмежень переріс у заворушення
фото з відкритих джерел

В ході заворушень у Роттердамі постраждали семеро людей

У Роттердамі протест проти коронавірусних обмежень переріс у заворушення. Поліції довелося зробити попереджувальні та прицільні постріли. Про це повідомляє Reuters.

В ході заворушень постраждали семеро людей, понад 20 заарештовано. Натовпи бунтівників палили автомобілі, запускали феєрверки та кидали каміння в поліцію.

Поліція відповіла попереджувальними пострілами та водометами. «Поліція була змушена витягнути зброю і, навіть, стріляти прицільно. Це була оргія насильства. Я не можу придумати іншого способу описати це», – сказав мер Ахмед Аббалеб.

Міністр юстиції Ферд Грапперхаус назвав «огидним» насильство проти поліції та пожежників.

«Право на протест дуже важливе в нашому суспільстві, але те, що ми бачили минулої ночі, було просто злочинною поведінкою», – заявив він.

Протестувальники виступали проти обмежень, які наказують закладам громадського харчування та продуктовим магазинам закриватися раніше 20:00, більшості людей перейти на віддалений режим роботи, а також повертають необхідність дотримуватися дистанції півтора метра і не збиратися вдома групами більше чотирьох осіб.

Раніше у Гаазі відбулися масові протести проти карантинних обмежень.

Стало відомо, що у Нідерландах населенню більше не пропонуватимуть вакцинуватись від Covid-19 препаратом AstraZeneca.

Також у Римі під час акції проти вимоги ковід-сертифікатів відбулися сутички між демонстрантами та поліцією. Правоохоронці навіть застосували до учасників акції водомети та сльозогінний газ. Затримали 12 осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: