У Росії назвали країну, яка стоїть за отруєнням Скрипаля

У Росії назвали країну, яка стоїть за отруєнням Скрипаля

Дії Лондона щодо Росії у зв'язку із отруєнням Скрипаля московські експерти називають «театром абсурду»

У Російському інституті стратегічних досліджень, який надає аналітику і рекомендації для президента Володимира Путіна, Держдуми, Ради Федерації і Ради безпеки РФ, вважають, що висилка російських дипломатів із США непрямим чином свідчить про відповідальність і причетність Вашингтона до провокації в Солсбері. Про це заявив аналітик РІСД Ігор Пшенічніков.

«Висилкою 60 російських дипломатів і закриттям російського консульства в Сіетлі офіційний Вашингтон фактично приєднується до того театру абсурду, того цирку, який розігрує на міжнародній арені офіційний Лондон, - сказав він. - Замість того, щоб сприяти нормалізації відносин з Москвою, і Лондон, і Вашингтон заганяють своїми діями ситуацію в глухий кут, з якого їм буде вкрай важко вийти: необхідно представити незаперечні докази того, в чому офіційний Лондон звинувачує Москву. Крім того, той факт, що США фактично приєдналися до Великобританії, може свідчити про те, що за цю провокацію в Солсбері Вашингтон теж бере на себе відповідальність, що він до неї безпосередньо причетний. Факт висилки дипломатів побічно про це свідчить», — йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що 26 березня Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Також більшість країн-членів ЄС прийняли рішення вислати російських дипломатів у зв’язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері.

Росія пригрозила «дзеркально» відповісти на висилку своїх дипломатів.

Міністр закордонних справ Великої Британії заявив, що скоординована висилка російських дипломатів із США, Канади та ряду європейських країн є «найбільшою колективною висилкою російських шпигунів, яка коли-небудь мала місце».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: