У Сенаті США відклали процес імпічменту Трампу

У Сенаті США відклали процес імпічменту Трампу
У Сенаті США відклали процес імпічменту Трампу

В Сенаті відхилили вимогу визнати процес імпічменту незаконним

Процес імпічменту 45-му президентові США Дональду Трампу стартував, і за домовленістю обох партій був відкладений до 9 лютого. Рішення було прийнято, щоб дати сторонам процесу підготуватися.

Про це повідомляє CNN.

У той же час, в Сенаті відхилили вимогу  визнати процес імпічменту незаконним. За це проголосували 55 осіб, проти - 45.

Крім того, члени верхньої палати Конгресу США прийняли присягу перед судовим розглядом справи по імпічменту.

Процедура складання присяги відбулася на наступний день після того, як демократи в Палаті представників офіційно передали до Сенату статтю з імпічменту Дональда Трампа.

Безпрецедентність ситуації полягає в тому, що процедурі відсторонення від влади вперше в історії країни двічі піддається один і той же президент, причому який вже склав свої повноваження.

Стаття звинувачення в резолюції всього одна — підбурювання до заколоту.

Сам процес щодо імпічменту почнеться після 9 лютого. В ході засідань члени Палати представників, так звані керуючі імпічменту, виступатимуть в ролі обвинувачів, сенатори — в якості присяжних. Головою процесу стане сенатор-демократ Патрік Ліхі (від штату Вермонт).

Нагадаємо, Палата представників, нижня палата Конгресу США проголосувала за імпічмент чинного президента США Дональда Трампа у зв’язку з недавніми заворушеннями в Вашингтоні.

Дебати тривали більше семи годин. За імпічмент Трампа через підбурювання до заколоту проголосували 232 законодавців, проти - 197.

Як повідомлялося, Федеральне бюро розслідувань перевіряє версію про фінансування штурму Капітолію у Вашингтоні з-за кордону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: