У світі зафіксовано першу смерть людини від нового штаму пташиного грипу

У світі зафіксовано першу смерть людини від нового штаму пташиного грипу
ВООЗ вважає, що наразі ризик зараження вірусом пташиного грипу для людини є низьким
фото з відкритих джерел

Раніше пташиним грипом цього штаму хворіли лише тварини

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, що у Мексиці зафіксували першу у світі смерть людини, спричинену штамом пташиного грипу під назвою H5N2. Про це йдеться в заяві ВООЗ.

Зазначається, що 59-річний чоловік не мав контакту з птицею чи іншими тваринами до того, як у лабораторії офіційно діагностували в нього штам пташиного грипу H5N2.

За даними ВООЗ, чоловік був прикутий до ліжка протягом трьох тижнів з інших причин. Симптоми пташиного грипу вперше з'явилися приблизно 17 квітня: лихоманка, задишка, діарея та загальне нездужання. 24 квітня він звернувся за медичною допомогою і був госпіталізований у Мехіко. Пізніше того ж дня він помер. Наприкінці травня вдалося підтвердити штам H5N2.

Міністерство охорони здоров'я Мексики повідомило, що у чоловіка була хронічна хвороба нирок і діабет 2 типу, передає Reuters. Цей випадок підтверджує перший лабораторно підтверджений випадок зараження людини цим штамом.

Водночас ВООЗ все ж вважає, що наразі ризик зараження вірусом пташиного грипу для людини є низьким.

Нагадаємо, протягом тижня 190 українців потрапили до лікарень через ускладнення Covid-19, серед них 18 дітей. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) України. Наразі в Україні виявлено 36 різних типів коронавірусу.

До слова, Міністерство охорони здоров’я Гондурасу оголосило надзвичайний стан через зростання хворих та смертності від лихоманки Денге – гострого інфекційного захворювання, яке передається людям через укуси комарів. Про це повідомляє CNN.

До поширення епідемії спричинили наслідки явища Ель-Ніньо та зміни клімату, оскільки підвищення температури повітря, висока кількість опадів та збільшення вологості створюють сприятливі умови для комарів, які є переносниками вірусної інфекції.

Читайте також: До яких пандемій треба готуватися Україні: список від МОЗ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: