В Ірані сталася стрілянина в мечеті: є загиблі та поранені (відео)

В Ірані сталася стрілянина в мечеті: є загиблі та поранені (відео)
В Ірані стався теракт
фото: tasnimnews.com

Відповідальність за теракт узяли на себе бойовики ІДІЛ

Учора, 13 серпня, у мечеті в місті Шираз, що на півдні Ірану, сталася стрілянина. Щонайменше четверо людей загинули, ще семеро – отримали поранення. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на державне інформаційне агентство Ісламської Республіки, а також агентство Tasnim.

Зазначається, що напад на мечеть Шах-Чераг скоїли двоє терористів. Відповідальність за теракт узяли на себе бойовики терористичного угруповання «Ісламська держава» (ІДІЛ).

За даними Tasnim, під час теракту двоє озброєних чоловіків намагалися увійти в мавзолей. У результаті терористичної атаки на храм загинули, зокрема, двоє священнослужителів.

В Ірані стався теракт
В Ірані стався теракт
фото: tasnimnews.com

Крім того, у результаті нападу поранення отримали щонайменше семеро людей. Їх доставили у лікарню, деякі з них перебувають у важкому стані.

Повідомляється, що один нападник був заарештований, він мав при собі гвинтівку та вісім магазинів із набоями, Чоловіка вже допитують. Інший нападник утік, його розшукують правоохоронці.

В Ірані стався теракт
В Ірані стався теракт
фото: tasnimnews.com

Відомо, що мечеть Шах-Чераг уже зазнавала аналогічного нападу озброєних терористів у жовтні 2022 року. Тоді зловмисник увірвався до храму та вбив 15 паломників, зокрема жінок і дітей. Перш ніж він терорист був застрелений силами безпеки, він устиг поранити десятки людей. Згодом місцева розвідка оголосила про арешт 26 терористів за їхню причетність до нападу.

Нагадаємо, на днях у місті Зарія на півночі Нігерії обвалилася мечеть, наповнена вірянами. Унаслідок трагедії загинули щонайменше семеро людей, ще кілька отримали поранення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: