Валютна паніка. Росія запроваджує драконівські правила на покупку доларів та євро

Валютна паніка. Росія запроваджує драконівські правила на покупку доларів та євро
Динаміка офіційного курсу рубля до долара у РФ

У Кремлі валютні обмеження пояснюють спробою уникнути колапсу економіки «через дії ворожого характеру»

Центральний банк країни-агресорки зобов’язав брокерів стягувати не менше 30% при покупці доларів, євро та фунтів на біржі.

«Згідно з приписом Банку Росії, з 09 ранку 3 березня 2022 р. російські брокери зобов'язані стягувати комісію при виконанні доручень окремих осіб на купівлю іноземної валюти – долари США, євро та фунти стерлінгів –щонайменше 30% від суми транзакції. Захід буде застосований до його скасування цього Регламенту», – повідомляють російські ЗМІ із посиланням на брокерів.

У Центральному банку РФ уточнили, що запровадження такої комісії вирівняє умови конкуренції між банками та брокерами, оскільки банки мають можливість використовувати спред між курсом покупки та продажем валюти». Раніше російський президент Володимир Путін заборонив вивезення іноземної валюти з країни понад 10 тисяч доларів. У Кремлі це пояснювалося спробою уникнути колапсу економіки «через дії ворожого характеру».

Нагадаємо, Європейський союз офіційно відключає сім російських банків міжнародної системи платежів SWIFT. Про це повідомляє Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: