Великобританія приготувалася вдарити «Томагавками» по Ірану

Великобританія приготувалася вдарити «Томагавками» по Ірану

Підводний човен Королівського флоту, озброєний крилатими ракетами «Томагавк», може завдати удари по Ірану

Лондон не буде завдавати удару першим

Великобританія готова нанести удар по Ірану у разі, якщо напруженість між Тегераном і США на Близькому Сході, викликана загибеллю генерала Корпусу вартових ісламської революції Касема Сулеймані, переросте у війну. Про це повідомляє The Sun з посиланням на джерело.

За його словами, Лондон не буде завдавати удару першим, але при ескалації конфлікту готовий підтримати американського союзника, задіявши підводний флот – атомні субмарини класу «Естьют», озброєні крилатими ракетами «Томагавк». Один з таких підводних човнів знаходиться напоготові на достатній для атаки по Ірану відстані, зазначив співрозмовник видання.

The Sun також пише, що в Ірак, де загинув Сулеймані, були перекинуті бійці елітних спецпідрозділів на випадок необхідності проведення рятувальних операцій.

400 британським військовим, що знаходяться в країні і які навчають іракських силовиків, наказано посилити захист дипломатів і власних сил, повідомляє The Times.

Крім цього, в Лондоні, як зазначає видання, вважають, що на тлі можливої ескалації конфлікту та обміну погрозами дислокований в Іраку контингент повинен отримати більш важке озброєння. Відповідні пропозиції будуть направлені прем’єр-міністру Борису Джонсону після його повернення з відпустки на Карибах.

3 січня о аеропорту Багдада в результаті ракетного удару збройних сил США загинув командувач спецпідрозділом «Аль-Кудс» КВІР Касем Сулеймані. Знищити високопоставленого іранського воєначальника наказав особисто президент США Дональд Трамп. Тегеран неодноразово обіцяв помститися Вашингтону за вбивство генерала, Трамп пригрозив, що в цьому випадку США завдадуть ударів по 52 цілях на території Ірану.

Читайте також:

Нагадаємо, постпред Ірану в ООН назвав вбивство Сулеймані оголошенням війни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: