Білорусь відкриває кордони для контрабанди підсанкційних товарів – розвідка

Білорусь відкриває кордони для контрабанди підсанкційних товарів – розвідка
фото: ГУР

Влада Білорусі сподівається частково зменшити дефіцит надходжень до бюджету країни за рахунок максимального стимулювання контрабанди

Командуванню Державного прикордонного комітету Білорусі керівництво країни надало негласну вказівку – не перешкоджати фактам контрабандної діяльності на кордонах з Україною, Польщею та Литвою. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

«Таке рішення пов'язано з різким погіршенням фінансової ситуації в країні через накладені на режим Лукашенка санкції з боку країн Заходу. Тому влада Білорусі сподівається частково знизити дефіцит надходжень до бюджету країни саме за рахунок максимального стимулювання контрабанди. Насамперед – тютюнових виробів місцевих виробників», – сказано у повідомленні на сайті розвідки.

Крім того, як зазначають у розвідці, так режиму вдасться частково забезпечити ринок Білорусі (а надалі і РФ) санкційними групами товарів, які раніше доставлялися з країн ЄС.

«Щоб посилити потік товарів, влада Білорусі послаблює вимоги до перетину кордону з боку країн ЄС. Прикордонні відомства Польщі та Литви вже заявляють про виявлення великих партій контрабандних білоруських тютюнових виробів у вантажних автомобілях», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, поліція посилила боротьбу з диверсантами біля кордону з Білоруссю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: