Енергетична тривога: ЄС обіцяє збільшити експорт електроенергії в Україну

Енергетична тривога: ЄС обіцяє збільшити експорт електроенергії в Україну
ЄС працює над збільшенням обсягів електроенергії
фото з відкритих джерел

Урсула фон дер Ляєн: «Потрібно підтримувати функціональність українських електромереж, попри російські бомби»

Європейський Союз працює над збільшенням обсягів електроенергії для експорту в Україну, Молдову та інші країни Європи. Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

«Європейський Союз працює над тим, щоб збільшити обсяг електроенергії, яку ми можемо продавати в Україну, Молдову та решту країн Європи. Це дуже важливо, оскільки потрібно підтримувати функціональність українських електромереж, попри російські бомби», – сказала вона.

За її словами, нещодавно надано 40 великих генераторів для 30 лікарень у Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Херсонській областях, а раніше 800 генераторів були доставлені по всій країні.

Фон дер Ляєн також нагадала, що від початку російського повномасштабного вторгнення в Україну ЄС та країни-члени надали Україні бюджетну підтримку на понад 19 мільярдів євро, і наразі вирішується питання про продовження фіндопомоги у 2023 році.

Раніше повідомлялося, що Європейська комісія готова виділити Україні 30 млн євро, що покриє купівлю майже 30 мільйонів світлодіодних ламп (LED).

Читайте також: Спецоперація в енергетиці. Як Україна помститься Росії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: