«Тяжкий тягар для економіки»: Італія розповіла, скільки грошей витрачає на мігрантів

«Тяжкий тягар для економіки»: Італія розповіла, скільки грошей витрачає на мігрантів
Мігранти незаконно прибувають до Італії з Тунісу та країн Африки
фото:Il Giornale

Нелегальні мігранти завдають значних збитків Італії, але припинити потік майже нереально

Італія потерпає від навали незаконних мігрантів з різних країн, і все це стає непосильним тягарем для економіки. У середньому з початку року до країни прибуває 308 нелегальних мігрантів з Тунісу, тоді як минулого року ця цифра була 65. І це при тому що берегова охорона Тунісу робить все можливе для того, аби не пускати громадян. Тунісцям з початку календарного року вдалося перехопити 45,6 тис. мігрантів, що на 162% більше, ніж у 2022 році.

Цікаво, що мігранти з Тунісу це не тільки громадяни країни, а й з центрально-західної Африки, Гвінеї та Гвінеї-Бісау, Буркіна-Фасо, Камеруну, Малі та Гамбії.

Міністерство внутрішніх справ Італії, підрахувало, скільки коштує прийом і забезпечення незаконних мігрантів. Про це пише видання Il Giornale.

Перші витрати на їхнє прибуття на італійське узбережжя становлять 350 євро на людину, після чого на них витрачається з бюджету країни понад тридцять євро щодня. 

Так приміром іммігрантам видається спідня білизна, гігієнічний пакет, одяг, взуття за необхідності, а також житло та харчування. Так званий «вхідний квиток», або пакет першого дня, коштує €350 на особу. Починаючи з другого дня, їх догляд обходиться в середньому в € 31,50 євро на особу на день, залежно від типу центру для мігрантів та контракту, укладеного з організацією або бізнесом, який ним керує. Отже, не менше € 945 на особу на місяць.

Добові для неповнолітніх неповнолітніх становлять від вісімдесяти до ста євро на людину. Крім того, іммігранти отримують готівку у розмірі € 2,50 на особу на день та телефонну картку вартістю € 5 разів на місяць.

Раніше 11 квітня уряд Італії оголосив у країні надзвичайний стан на шість місяців. Відповідне рішення ухвалено у зв'язку з різким зростанням потоку мігрантів, які прибувають через Середземне море. Країна виділила з бюджету 5 мільйонів євро на репатріацію та забезпечення мігрантів житлом, повідомляє агенція Reuters. 

Італійські посадовці очікують допомоги Євросоюзу в міграційному питанні.  «…Ми не вирішуємо проблему, рішення може залежати лише від відповідального втручання Європейського Союзу», – сказав міністр цивільного захисту Нелло Мусумечі.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС готовий надати Тунісу допомогу на загальну суму понад 1 мільярд євро в обмін на поліпшення прикордонного контролю та заходи проти контрабанди людей, «щойно буде укладено необхідну угоду».

До слова, про хвилю агресії з боку мігрантів на кордоні з Білоруссю повідомив агентству PAP уповноважений представник уряду Польщі Станіслав Жарін. За його словами, нелегальні мігранти закидають прикордонників камінням та знищують машини. Він звинуватив у кризі Москву та Мінськ. 

«Наростає хвиля агресії на кордоні з Білоруссю. Польські патрулі закидають камінням. Ми стикаємося з гібридною операцією, що проводиться білоруською та російською сторонами», –  вважає повноважний представник уряду з безпеки в інформаційному просторі Польщі Станіслав Жарін. Як він пояснив, ці спроби дедалі краще організовані та прикриваються спецслужбами – білоруськими чи російськими.

Жарін зазначив, що ситуація на кордоні з Білоруссю вже кілька тижнів залишається дуже складною. «Ми стикаємося з високою інтенсивністю гібридної операції, яка розпочалася у 2021 році. На сьогоднішній день, цього року, у нас уже було 20 тис. спроб нелегально перетнути кордон з Білорусі до Польщі», –  наголосив повноважний представник уряду.

Нагадаємо, український уряд готується залучати іноземну робочу силу після війни. Для успішної відбудови та сталого економічного відновлення валового внутрішнього продукту (ВВП) економіка України має зростати мінімум на 7% на рік аж до 2032 року. Щоби це відбулося, навіть якщо більшість біженців повернеться в країну, все одно потрібно буде додатково залучити 3,2-4,5 млн працездатних осіб. Враховуючи це, Україні необхідно вже зараз розробляти умови для роботи іноземців. Про це «Главкому» розповів радник прем’єр-міністра, керівник Центру економічного відновлення Кирило Криволап.

Читайте також: Міграція лише зростатиме: 800 тисяч українців планують покинути країну

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Бізнес все більше віддає перевагу пасивному зберіганню коштів у строкових банківських вкладах, замість їх інвестування в нові робочі місця
Хороші новини для будівництва та торгівлі: огляд економічної ситуації
Польські бойові гелікоптери почали контролювати кордон з Білоруссю – Bild
Польські бойові гелікоптери почали контролювати кордон з Білоруссю – Bild
Фігурантів затримали під час отримання чергових траншів та передачі фіктивних довідок
Скандал у Жашкові: лікаря пов'язали на робочому місці (фото)
Віктор Медвідь втік до Румунії на підставі власного відрядження
Поліція взялася за ексмера Рахова, який втік з України
Україна прагне до відновлення повноцінного судноплавства в Чорному морі, адже саме від цього залежить наша економіка
Україна поставила РФ на морі єдиний правильний ультиматум: або плавають усі, або ніхто – нардеп
Кабінету Міністрів України доручено забезпечити належний рівень ефективності роботи ВЛК, безбарʼєрності всіх складників її роботи та залучення професійних кадрів
Перевірки військово-лікарських комісій та цифровізація: Зеленський провів засідання РНБО
Грузини хочуть унормувати перебування росіян на своїй території
Грузинські парламентарі хочуть навести лад із перебуванням росіян на своїй території
Сенін був заарештований за міжнародним ордером у червні 2021 року, отримав у Чорногорії політичний притулок
Чорногорія відмовила Росії в екстрадиції колишнього полковника ФСБ
США ввели санкції проти російських компаній, які займаються бізнес-перевезеннями
США ввели санкції проти російських компаній, які займаються бізнес-перевезеннями
Дата публікації новини: